Poziv na besplatnu likovnu radionicu za djecu i mlade

Povodom 60. Annala Pučko otvoreno učilište Poreč organizira besplatnu likovnu radionicu za djecu i mlade.

Ovogodišnjem Annalu pod nazivom Lonely planet - putovanje u srce turizma namjera je dodatno osnažiti ideju o važnosti kreativno osmišljenog kulturnog turizma.

Polaznici radionice će, u skladu s temom, tijekom 6 dana biti upoznati s tehnikom kolaža te izraditi veliki kolaž od starih promotivnih turističkih materijala i postaviti instalaciju u foajeu kazališta Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

U uvodnome dijelu radionice polaznici bi kroz metodu razgovora došli do ideje o utjecaju turizma na krojenje identiteta prostora i ljudi. Porečki hoteli, kampovi itd.. mali su inkubatori različitih vrsta materijala, a radionica bi shodno tome bila mali filter papirnatog otpada te bi se zajednički osmislio i proizveo veliki dvodimenzionalni kolaž. Konačno bi kolaž bio postavljen na metalnu konstrukciju koja u foajeu kazališta centralno pokriva veliki dio plafona i zida te bi ju u potpunosti prekrio.

Iako rad na kraju potpisuju svi sudionici, kroz radionicu bi se promišljalo o autorstvu, o suživotu individualnog pristupa vlastitoj kreaciji i zajedničke slobode izražavanja, uvijek poštujući i realizirajući individualne želje i ideje. Radionica je predviđena za polaznike u dobi od 12 do 18 godina s dvostrukim ciljem: poticanje suradnje među generacijama i  raznolikost u završnom radu.

 

Voditelj radionice je Valter Černeka, mag.art. Diplomirao je kiparstvo na Venecijanskoj akademiji, bavi se kiparstvom, litografijom i tehničkim uslugama vezanim za umjetnost. Djeluje kroz svoj obrt za likovne djelatnosti - MOT. Živi i radi u Banjolama.

 

Kolaž će biti uvršten u katalog 60. Annala zajedno s imenima autora. 60. Annale održat će se od 6. 8. – 13. 9. 2020.

 

Trajanje radionice: 6 dana, 2 - 3 sata dnevno
Vrijeme održavanja: 29. 6. – 4. 7. 2020., od 17.00 do 20.00
Dob polaznika: 12 – 18 godina
Broj polaznika: najviše 20
Cijena: besplatno
Mjesto održavanja: učionice Pučkog otvorenog učilišta Poreč

 

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail adresu annale@poup.hr ili na broj mobitela 091 431 59 59 (od ponedjeljka do petka od 8 – 15 sati) najkasnije do 26. 6. 2020.

 

Napomena: prilikom rada poštivat će se sve mjere propisane zaštite. Ukoliko se prijavi veći broj polaznika, radionica će se istovremeno održavati u dvije učionice.