Dramski studio Čin, čin

Dramski studio Čin, čin

Pokrenut je u 2018. godini u suradnji s Centrom za mlade Poreč. Studio je ponovno oživio porečku amatersku kazališnu scenu i grad dodatno obogatio vlastitim, plodnim kazališnim izričajem. Trenutno broji 30-ak članova, a glumce-amatere voditelji podučavaju vještinama scenskog pokreta i umijeću scenskog govora kroz improvizacije i igre u scenskom prostoru. Polaznici imaju priliku učiti o svim fazama nastajanja kazališne predstave.

Rezultat rada studija u sezoni 2018./2019. upriličen je kroz produkciju predstave Ma šta?, multimedijalne predstave s autorskom glazbom, filmom, elementima performansa i suvremenog plesa te u izvedbi trinaestero članova studija. Predstava nije nastala prema prethodno napisanom tekstu, već kreativnim eksplozijama i prožimanjem ideja, znanja i vještina voditelja, potaknutih radom i iskazanim mogućnostima polaznika amatera. Ma šta? je u porečkom kazalištu izvođena u travnju, svibnju i prosincu 2019. te je u siječnju 2020. gostovala u Kazalištu Dr. Inat u Puli.

U godini 2021. ostvarena je komična melodrama Kad-tad. Razigrana predstava teži ka komediji, a preispituje pojam sinkroniciteta i neobjašnjivih podudarnosti kojima svjedočimo u životu. Predstava je premijerno prikazana u ožujku te je odigrana još četiri puta u travnju iste godine.

Dramski studio Čin, čin aktivno djeluje i stvara.

 

Predstave:

Ma šta?, 2019., multimedijalna predstava
Kad-tad, 2021., komična melodrama