Dječji puhački orkestar Porečki delfini

Dječja limena glazba Porečki delfini, kasnije nazvana dječjim puhačkim orkestrom, započela je s radom 1992. godine pri Pučkom otvorenom učilištu Poreč. Članovi orkestra bila su djeca školskog uzrasta i studenti. Ambiciozni početnici upoznali su svoje prve note u učioničkim prostorima Učilišta. Polako, ali sigurno, poput delfina po kojima su dobili ime, zaronili su u glazbene vode. Mladi glazbenici učili su različite tehnike sviranja na instrumentima kao što su: flauta, klarinet, saksofon, truba, trombon, pozauna, tenor, tuba, udaraljke, gitara i bas-gitara. Marljivo su uvježbavali partiture za orkestar i učili zajedničko muziciranje. Iz godine u godinu broj polaznika se povećavao, pronašli su veliko zadovoljstvo u druženju – međusobno i s glazbom.

Već prve godine svoga postojanja predstavili su se nastupima pred porečkom publikom, čime su zadobili simpatije svojih sugrađana i svesrdnu potporu Grada Poreča. Malo-pomalo orkestar je zauzeo svoje mjesto u kulturnom životu grada. Uslijedili su mnogobrojni nastupi, više od 30 godišnje.

Porečki delfini omogućuju mladima da svoje slobodno vrijeme koriste baveći se glazbom, družeći se, sudjelujući na gradskim koncertima i manifestacijama povodom državnih praznika, nastupima po pozivu. Tijekom cijele godine orkestar obogaćuje kulturnu ponudu grada Poreča. Njihov je glazbeni repertoar raznolik - od izvedbi nadahnutih evergrinima do poznatih melodija u kojima se isprepliću rock, latinoritmovi, sving i džez.

 

Želite li da Vaše dijete bude član Porečkih delfina? Upisi su otvoreni za uzrast od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Javite nam se!

052 887 216
e-mail: obrazovanje@poup.hr