Amaterizam

U svojih pet desetljeća postojanja, Pučko otvoreno učilište Poreč veliku je pažnju pridavalo održavanju amaterskog djelovanja građana Poreštine.

Amaterizam

U svojih šest desetljeća postojanja, Pučko otvoreno učilište Poreč veliku je pažnju pridavalo održavanju amaterskog djelovanja građana Poreštine. Ulaganje u osobne interese kroz društveno djelovanje, uvijek je pozitivno utjecalo na kulturu i kvalitetu življenja cijele zajednice. Poticanjem kreativnosti, zajedništva, solidarnosti jačamo i podržavamo lokalni identitet te povezujemo različitosti u zajednici.

Motivacija je glavni pokretač naših amatera, a voditelji, tajnici i predsjednici su ti koji ih drže na okupu i bez čijeg zalaganja ništa ne bi bilo moguće.

Drago nam je primijetiti da je vrijeme amaterskog djelovanja opet u porastu i da se mlađe generacije ipak povode za starijima jer je zadovoljstvo nesebičnog dijeljenja svojih znanja i vještina u emocionalnom pogledu nemjerljivo. Nešto što čovjeka raduje i oplemenjuje svakako je vrijedno našeg vremena i truda, a naše skupine rado će primiti svakog novog člana.

Stoga pozivamo svoje sugrađane da nam se pridruže i tako prizovu neke svoje stare interese ili otkriju nove.

Mješoviti pjevački zbor "Joakim Rakovac"
Porečki delfini