Mješoviti pjevački zbor "Joakim Rakovac"

Mješoviti pjevački zbor "Joakim Rakovac"

Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac osnovan je 1979. godine. Protekla desetljeća ispunjena su predanošću i entuzijazmom stotina članova koji su svoje pjevačke sposobnosti i ljubav prema pjesmi ugradili u zapažene rezultate. Jezgru čine pjevači iz prvih godina postojanja Zbora kojima se kroz godine priključio niz novih članova. Zbor je bio i ostao okosnica glazbenog amaterizma na području grada Poreča.

U proteklom razdoblju svoga djelovanja Zbor je uspješno nastupao na mnogim pozornicama širom Istre, Hrvatske i inozemstva. Ističemo nastupe u Salzburgu, Mađarskoj (Pečuh i Šiofok), Italiji (Massa Lombarda – više puta, Milano, Clusone, Tirano, Lucinico), Austriji (Lechaschau, Beč), Slovačkoj (Topolčani, Bratislava), Češkoj (Bratislava) te u Kopru, Portorožu, Negotinu, Zadru, Piranu.

Jednako su važni česti nastupi na Susretu pjevačkih zborova Naš kanat je lip u Poreču, gdje su predstavili i nekoliko praizvedbi.

Repertoar Zbora opsežan je i različit, a čine ga pučke istarske kante, dalmatinske klapske pjesme, djela domaćih i stranih autora iz svih glazbenopovijesnih razdoblja, duhovnog i svjetovnog karaktera.

Od 1997. godine Zbor djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Poreč. Dugogodišnji dirigent bio je gosp. Ante Cukrov, a od 2006. godine zborom ravna gđa Đeni Dekleva Radaković. U radu Zbora trenutno sudjeluje oko 35 članova svih uzrasta, koji se redovito sastaju dvaput tjedno, a pred nastupe i češće.

 

Želite li postati član Zbora?

Dođite na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 u prostorijama zbora (bivši Roxy bar).

 

Kontakt:  052 887 216

e-mail: obrazovanje@poup.hr