Mješoviti pjevački zbor "Joakim Rakovac"

Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac osnovan je već daleke 1979. godine. Protekla četiri desetljeća ispunjena su predanošću i entuzijazmom stotina članova koji su svoje pjevačke sposobnosti i ljubav prema pjesmi ugradili u zapažene rezultate koje je Zbor postigao u navedenom periodu. Zbor je bio i ostao okosnica glazbenog amaterizma na području grada Poreča.

Zbor je u proteklom periodu svoga djelovanja uspješno nastupao na mnogim pozornicama širom Istre, Hrvatske i inozemstva. Da bi bolje sagledali uspjehe u radu Zbora navest ćemo njegove nastupe u inozemstvu koji su održani u Mozartovom Salzburgu, Mađarskoj (Pečuh i Šiofok), Italiji (Massa Lombarda – više puta, Milano, Clusone, Tirano, Lucinico), Austriji (Lechaschau, Beč), Slovačkoj (Topolčani, Bratislava), Češoj (Bratislava) te u Kopru, Portorožu, Negotinu, Zadru.

Važno je spomenuti i nastupe Zbora na susretima pjevačkih zborova Naš kanat je lip koji se u Poreču na kojima je zbor Joakim Rakovac učestvovao 38 puta i izveo oko 110 skladbi, te nekoliko praizvedbi. Aktivnosti Zbora mogu se sagledati iz podataka o značajnim nastupima koji su održani od 1998. do konca 2018. godine. U navedenom periodu održano je 70 samostalnih koncerata uz poneko učešće gostujućih zborova.

Repertoar Zbora je opsežan i različit, a čine ga pučke istarske kante, dalmatinske klapske pisme, djela domaćih i stranih autora iz svih glazbeno – povijesnih razdoblja, duhovnog i svjetovnog karaktera.

Od 1997. godine Zbor djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Poreč. Jezgru Zbora čine iskusniji pjevači iz prvih godina postojanja Zbora kojima se priključio niz novih članova. Od 2006. godine, zborom dirigira profesorica Đeni Dekleva Radaković. U radu Zbora učestvuje oko 35 članova svih uzrasta koji se redovito sastaju dvaput tjedno, a pred nastupe i češće.

 

 

Želite li postati član Zbora?

Pozivamo sve ljubitelje pjevanja dan nam se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar).

Audicija

Kontakt osoba:

Predsjednik:
Rudi Poropat - 091 558 53 06
052 887 216

e-mail: obrazovanje@poup.hr