Tražimo volontere koji će čitati/snimati knjige

Tražimo volontere koji će čitati/snimati knjige

Pozivamo vas u Pučko otvoreno učilište Poreč da se pridružite volonterskom timu čitača i čitačica koji će čitati i snimati zvučne knjige za potrebe slijepih i slabovidnih osoba.

Kroz projekt „glasOmVITA“  oprema se tonski studio za snimanje zvučnih knjiga za potrebe slijepih i slabovidnih osoba. Tražimo volontere koji će čitati/snimati knjige u poseban digitalni zapis prilagođen potrebama slušanja zvučnih knjiga osobama koje ne mogu same čitati.  

Prijavu podnosite online putem linka https://forms.gle/juzsFQvUp9hgDdKp6

Rok za prijavu je 23. rujna do 24 sata. Nakon zaključenih prijava audicija za čitače/ice održat će se u utorak, 27. rujna u 18 sati u kazališnoj dvorani u Poreču.  

 

Pučko otvoreno učilište Poreč za projekt glasOmVITA dobilo je potporu na natječaju Mali projekti za bolje sutra. Financira ga Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina Istarske županije. Projekt se provodi u partnerstvu s Društvom "Naša djeca" Poreč i ima dva osnovna cilja: prvi je senzibiliziranje javnosti, pogotovo djece na izazove s kojima se slijepe i slabovidne osobe susreću u svakodnevnom životu, a drugi je obogaćivanje fonda zvučnih knjiga opremanjem tonskog studija i edukacijom volontera koji će čitati i snimati knjige za potrebe slijepih i slabovidnih osoba ne samo u gradu Poreču, nego na području čitave Hrvatske i šire.

 

glasOmVITA