POZIV NA RADIONICU "MOJ PRVI FILM"

POZIV NA RADIONICU "MOJ PRVI FILM"

Nakon održanog prvog, osnivačkog sastanka Kinokluba Poreč, pozivaju se svi zainteresirani na prvu radionicu u okviru njegova rada.

Radionica pod nazivom Moj prvi film, koju vodi Ivori Sošić, započet će 11. 4. u 18 sati u učionici br. 4 u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Poreč (Narodni trg 1, Poreč, ulaz s bočne strane).

 

ukratko o radionici:

Polaznici će kroz intenzivnu tromjesečnu radionicu uz pomoć mentorice ući u
proces stvaranja svog prvog filma te ga naposljetku i snimiti. Upoznat će se s poviješću i tehnikama u pristupu snimanja igranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma. Fokus radionice utemeljen je na putanji između ideje i realizacije. Polaznici će se kroz rad na vlastitom projektu (pisanje, snimanje i montaža) suočiti sa izazovima koji dolaze nakon idejnog dijela, a ono najbitnije, probit će blokadu i suzbiti unutarnji glas koji gradi zid između same ideje i realizacije. Mentorica će na svakome satu detaljno analizirati njihov rad i proces te će zajedno s njima, u individualnom radu, pronalaziti rješenja za daljnje mogućnosti razvoja filma. Cilj radionice je da polaznici kroz pristup „učini sam“ nauče nositi se sa svim izazovima koje donosi priprema snimanja, samo snimanje i sve što nakon njega dolazi. Cilj je da polaznici po završetku radionice steknu potrebno iskustvo i samopouzdanje u radu
na razvoju ideje, snimanju, režiji i montaži kako bi se lakše upustili u realizaciju svog sljedećeg
projekta. Radionica je primarno temeljena na praktičnom radu, ali će biti važan i teorijski te
historiografski dio rada na filmu. Radionica je namijenjena početnicima i onima koji već imaju nekog iskustva u bavljenju filmom, međutim, iskustvo nije potrebno kao ni posjedovanje vlastite opreme – osim mobitela.

 

planirano trajanje:   8 tjedana

broj sudionika:   do 6

trajanje jednog susreta:   3 sata

cijena radionice po polazniku:   80 € / 602,76 kuna

Osim plaćanja, postoji i mogućnost kompenzacije u vrijednosti radionice u dogovoru s organizatorom.

 

o voditeljici: Ivori Sošić (1996.) završila je studij komparativne književnosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je studirala na preddiplomskom studiju Dramaturgije pri Akademiji dramskih umjetnosti, također u Zagrebu. Ima višegodišnje iskustvo u filmu kao  redateljica, scenaristkinja, montažerka i producentica. Od 2021. godine bavi se i filmskom edukacijom. Vodi početničke radionice scenarija u BLANK_filmski inkubator u Zagrebu od 2021. i Filmski klub za djecu osnovnoškolskog uzrasta u Društvu Naša djeca Poreč. Njezin kratki eksperimentalni film Rođenje savršenog čovjeka osvojio je 1. nagradu na 15. Profuturi, u Poreču 2022. godine.