Natječaj za izlaganje na 15. Profuturi

Natječaj za izlaganje na 15. Profuturi

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u travnju 2022. godine održat će se 15. PROFUTURA / skupna izložba likovnih amatera, u cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja amaterskog slikarstva, grafike, kiparstva i fotografije). Putem natječaja bit će odabrani radovi, s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju / tehnici ili temi.

Natječaj  je otvoren od 17. veljače 2022. do 13. ožujka 2022. Stručni žiri objavit će listu odabranih radova do 19. ožujka 2022., a radovi će se zaprimati od 21. ožujka do 1. travnja.

za sudjelovanje potrebno je priložiti:

  • fotografije radova koje namjeravate izlagati (najviše tri rada)
  • podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije)
  • osobne podatke (kontakt-adresu + broj telefona/mobitela)
  • kratku biografiju.

natječajne materijale dostaviti e-mailom ili poštom na adresu (preporučamo prijavljivanje putem maila):

Pučko otvoreno učilište Poreč
za PROFUTURU
Narodni trg 1
52440 Poreč 

ili e-mailom:
likovna@poup.hr
uz naznaku «za PROFUTURU»

POSEBNA NAPOMENA: Materijale poslane na natječaj ne vraćamo. Nepravilne i nepotpune prijave neće se  razmatrati. Fotografije radova moraju biti što kvalitetnije (oštre i dovoljno svijetle)! Svaka pojedinačna fotografija rada poslana mailom ne smije biti veća od 500 kb. Radovi, koji prođu selekciju žirija, obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč  najkasnije do 1. travnja 2022. godine.

o selekciji radova:

Potpune i u roku zaprimljene prijave razmatrat će stručni ocjenjivački sud. Po isteku natječaja i obavljenoj selekciji rezultati će biti objavljeni na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč www.poup.hr, najkasnije tjedan dana po isteku natječaja.

U selekciju mogu ući radovi onih autora koji nisu stekli nikakvo srednjoškolsko ni visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti. Prijavljivanje radova iz područja primijenjenih umjetnosti se isključuje (keramika, nakit, tekstilno oblikovanje i sl.).

o nagradama:

Među  radovima koji budu prošli selekciju ocjenjivački sud odabrat  će rad onog autora koji  po stručnom mišljenju  zaslužuje nagradu - realizaciju  samostalne izložbe u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvaranju izložbe.

Također, posebna nagrada sponzora bit će dodijeljena autoru koji sakupi najveći broj glasova publike. Glasanje će se odvijati isključivo na dan otvaranja izložbe putem glasačkih listića, a rezultati će biti objavljeni na web-stranicama učilišta tjedan dana kasnije.

o žiriju:

Radove će odabrati žiri u sastavu:

Tina Širec Džodan, prof. pov. umjet., predsjednica žirija
Sebastijan Vojvoda, ak. slik., član žirija
Andi Bančić, prof., član žirija 

napomena:

Budući da je cilj izložbe predstaviti aktualno amatersko likovno stvaralaštvo, molimo da nam na natječaj šaljete radove nastale recentnijeg datuma, ne starije od godinu dana.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 19. ožujka 2022. na web-stranicama učilišta (www.poup.hr).

Radovi koji prođu selekciju obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč najkasnije do 1. travnja 2020. godine.

Radove zaprimamo radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

Troškove povrata radova putem kurirske službe snose izlagači.

Datum otvaranja izložbe je 14.04.2022. 

info:

Pučko otvoreno učilište Poreč /  Narodni trg 1, 52440 Poreč  / tel: 052 / 887 - 217, fax: 052 887 - 220 / mail: likovna@poup.hr

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.