LIKOVNA RADIONICA TEHNIKE KAŠIRANOG PAPIRA

LIKOVNA RADIONICA TEHNIKE KAŠIRANOG PAPIRA

I ove godine u sklopu Annala, najstarije hrvatske skupne izložbe suvremene umjetnosti, Pučko otvoreno učilište Poreč daruje likovnu radionicu djeci i mladima.

 

Likovna radionica održavat će se od 8. do 12. srpnja u jutarnjim satima, a namijenjena je polaznicima u dobi od 12 do 18 godina. Na radionici će se polaznici baviti tehnikom kaširanog papira i to s namjerom realizacije zajedničkog velikog reljefa koji će se postaviti u prostoru foajea Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Osnovni materijali ove likovne tehnike su papir i ljepilo – njima se oblikuje i daje tijelo ideji stvarajući masu čiji se volumen razvija u prostoru.

 

Termin: 8. 7. – 12. 7. 2024.

Vrijeme: 8 – 11 sati

Dob: 12–18 godina

Voditelj: Valter Černeka, mag. art.

Broj polaznika je ograničen, a prijave se primaju isključivo putem PRIJAVNICE .

 

Polazišna točka radionice tema je 64. Annala, koja ove godine nosi naslov “Živjele životinje! …a što bi životinje rekle o nama?“. Program radionice započinje zajedničkim posjetom izložbi u Istarskoj sabornici, nakon čega slijede analiza i razrada teme, na temelju kojih će svaki polaznik ostvariti vlastitu likovnu interpretaciju. Sva će se izrađena djela polaznika kao komadi mozaika uklopiti u ukupni projekt i postati dio veće izložbene cjeline koja će cijelo ljeto krasiti prostor foajea kazališta, odnosno kina.

 

Likovno stvaralaštvo jača sposobnosti opažanja, fokusiranja i održavanja pažnje na određeni sadržaj, razvija individualni i kolektivni način rada, budi radoznalost i kreativnost te teži prema formiranju autentičnog svjetonazora.

 

Pozivamo sve zainteresirane da pridonesu likovnom sadržaju našega grada – prijavite se, zabavite i stvarajte s nama!

 

 

Više informacija: 

obrazovanje@poup.hr

052 887 216