Besplatna online nastava

Besplatna online nastava

U sklopu projekta EU-a Start In kamp započinjemo izvođenjem nastave na daljinu (online), uzevši u obzir aktualnu situaciju koja nam je nametnula mnogo životnih promjena i izazova. Kroz programe osposobljavanja uključivanje u besplatnu online nastavu namijenjeno je prvenstveno nezaposlenim osobama, mlađim od 25 ili starijim od 54 godine.

Tako kroz online nastavu zainteresirani mogu upisati besplatne tečajeve stranih jezika specijaliziranih za turizam, tečajeve poslovne komunikacije i bontona te tečajeve osnova turizma i kampinga. Uključivanje u online tečajeve vrlo je jednostavno – potrebno je ispuniti online upisnicu i poslati nam potrebne dokumente na mail.

Nastava je zamišljena u tri modula kao spoj raznovrsnih metoda poučavanja – online predavanja, samostalni rad, individualne vježbe i savjetovanja s predavačem, a sve dostupno polazniku u mjestu i u vremenu koje sam odredi, odnosno kad i gdje njemu najviše odgovara. Nastavni materijal polaznici dobivaju putem maila, predavanja se snimaju pa se mogu i više puta pregledati te tako bolje i lakše usvojiti gradivo.

Polaznici imaju mogućnost biranja jedan od tri strana jezika: talijanski, engleski ili njemački. Ovaj tip tečaja namijenjen je osobama koje nemaju početno znanje stranog jezika ili žele ponoviti već poznate (uvijek na vrhu jezika) korisne jezične izraze. Svakako preporučujemo svima koji žele u što kraćem roku savladati osnove komunikacije - u ovom slučaju - komunikaciju s gostima. Neke od tema koje se obrađuju su: pravilan izgovor, upoznavanje, brojevi, vremenski izrazi, uobičajena pitanja i odgovori te specifične fraze i termini vezani uz komunikaciju s gostima. Takav kratki tečaj prikladan je za osobe kojima je u radu potrebna komunikacija sa stranim gostima, posebno u smještajnim objektima kao što su kampovi ili kuće za odmor. Odlična prilika da kroz predavanja i praktične vježbe nauče kako se snaći u različitim situacijama (narudžbe, reklamacije, naplate i sl.).
Kroz tečajeve poslovne komunikacije polaznici imaju priliku usvojiti ponašanja usmjerena na zadovoljstvo gostiju. Na radionicama kroz simulacije i predavanja uči se osnove pravilne i uspješne komunikacije u ugostiteljstvu, ispravne tehnike svladavanja i rješavanja pritužbi gosta te pravila uljudnog ponašanja u kontaktu s gostom (poslovni bonton). Ipak je komunikacija glavni ključ za uspjeh u poslovanju, dok loša i neučinkovita komunikacija dovodi do grešaka koje utječu na zadovoljstvo gostiju. Sve se to, u konačnici, odražava na poslovanje ugostiteljskih objekata.

Treći modul u koji se polaznici mogu uključiti odnosi se na upoznavanje s osnovnim pojmovima u turizmu i specijalizirana predavanja vezana za poslovanje kampova. Teme koje se obrađuju utječu na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova o turizmu, a odnose se na upoznavanje glavnih čimbenika u turizmu te elemente i važnost promocije.

Upisi traju do 05. lipnja 2020. Možete nam se obratiti osobno, putem e-pošte anita.pilat@poup.hr i obrazovanje@poup.hr ili telefonom na broj 091 4322648.

Vidimo se u virtualnim učionicama! Dobrodošli!

 

Upisnica