60. Koncerti u Eufrazijani

60. Koncerti u Eufrazijani

Koncerte u Eufrazijani krasi čistoća koncepta i ustrajnost u njegovoj izvedbi što već šest desetljeća odolijevaju vremenu i prilikama. Zbog svoje neprocjenjive ljepote, ali i izvrsne akustike prostora vrhunskim klasičnim glazbenicima Eufrazijeva bazilika jedna je od omiljenih svjetskih pozornica. Koncerti u Eufrazijani na šezdesetu se obljetnicu održavanja diče titulom jednog od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, u stalnoj težnji u traganju za inovativnim pristupima.

Katedralni kompleks Eufrazijeve bazilike od 6. stoljeća središte je duhovnosti i čuvanja vjere, kulture, umjetnosti i povijesti Poreča i šire okolice. Jedinstvena ranokršćanska, bizantska arhitektura izraz je istančanog umjetničkog izričaja koji je prepoznao i UNESCO te ga 1997. uvrstio na popis Svjetske kulturne baštine.

Naslijeđeno blago kompleksa obvezuje na njegovo dostojanstveno čuvanje i predstavljanje posjetiteljima. Koncerti u Eufrazijani od 1962. godine Poreču i Bazilici daju dodatnu vrijednost, a publici nude mogućnost uranjanja u gotovo nestvarnu atmosferu. Spoj doživljaja klasične glazbe u spomeniku kulture jasan je i dobar primjer kulturnog turizma koji svojom dugovječnošću potvrđuje kvalitetu zamisli i izvedbe. Na taj način turizam istovremeno nudi kvalitetu građanima Poreča, ali i uči strance o tradiciji područja, koja u vremenu traži uvijek nove artikulacije.

 

utorak, 11. svibnja

Monika Leskovar / violončelo
Terezija Cukrov / klavir
Dani Bošnjak / flauta

 

petak, 2. srpnja

Zagrebački solisti

 

petak, 9. srpnja

Sandra Bagarić / sopran
Darko Domitrović / klavir

 

petak, 16. srpnja

Zagrebački kvartet

 

utorak, 20. srpnja

Auner Quartett

 

petak, 30. srpnja

koncert je odgođen
Tamara Jurkić Sviben / klavir

Sofija Cingula / mezzosopran

 

petak, 6. kolovoza

Klavirski duo N & N

 

petak, 13. kolovoza             

Eldar Saparayev / violončelo
Kiara Janko / harmonika

 

utorak, 24. kolovoza

Rhapsody guitar

 

petak, 27. kolovoza

Večer romantičnih dueta

 

petak, 10. rujna

Saša Dejanović / gitara

 

Svi koncerti počinju u 21 sat.

Ulaznice (50 kn) moguće je kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku jedan sat prije početka koncerta.

 

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.