12. Zlatni zub, festival komedije i smijeha

12. Zlatni zub

Od 26. veljače do 10. ožujka u porečkom kazalištu

Ovogodišnje, 12. izdanje Zlatnog zuba u porečko će kazalište privuće brojne ljubitelje dobrog humora iz cijele Istre. Bogat program donosi ukupno 9 naslova, 11 izvedbi i 3 koncerta, a najbolju će predstavu, od njih sedam u konkurenciji za nagrade, kao i uvijek odabrati publika jačinom pljeska. Festival komedije i smijeha počinje 28. veljače i traje do 9. ožujka, kad će se održati i dodjela Zlatnog i Srebrnog zuba, a tu su i dva dodatna dana.

Dvjema izvedbama predstave SHAKEspeare na EXit ususret Zlatnom zubu zagrebački Teatar Exit će 26. veljače zagrijati atmosferu, dok će Teatar Naranča za najmlađe i njihove roditelje 10. ožujka, na samom kraju festivala, izvesti predstavu Priče iz čarobne kutije.

U natjecateljskom dijelu programa od 28. veljače u Poreču će biti izvedene predstave Furbaćona 2 INK-a Pula, I živjele su sretno... ? Scene Gorica, zatim predstava za odrasle Porn Star Ri Teatra te Julijin balkon koju izvodi Hit teatar.

Tarik Filipović s autorskim projektom Ćiro nastupit će u utorak, 5. ožujka, a do kraja festivala publika porečkog kazališta moći će ocijeniti i predstave Majstor Jura u koprodukciji Kazališta Tragači i Centra mladih Ribnjak te hit-predstavu Brodolomke koju će Kazalište Moruzgva i Ludens teatar zbog velikog interesa odigrati u dva termina 9. ožujka. Nakon druge izvedbe predstave Brodolomke u foajeu će uz dodjelu nagrada koncert održati glazbenica Barbara Munjas, pa je u subotu, pretposljednjeg dana 12. Zlatnog zuba, pregršt razloga za posjet kazalištu.

Glazbom će festival komedije i smijeha uz Barbaru Munjas dodatno obogatiti i sastav Cool Quartet, koji će povodom Dana žena u fojaeu kazališta nastupiti nakon predstave Majstor Jura. Sastav čine pjevačica Iva Gortan, nekadašnja polufinalistica glazbenog showa The Voice, bubnjar Dušan Kranjc, stalni član planetarno popularnih 2 Cellosa te Matija Poropat na klaviru i Nenad Mirt na kontrabasu. Ne propustite ni koncert uvijek odličnih Porečkih delfina 28. veljače prije predstave Furbaćona 2, u kojoj se govori po domaće.

Ulaznice za predstave brzo odlaze pa se zainteresirani pozivaju da ih rezerviraju što prije preko online rezervacijskog sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč, organizatora festivala. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji i 60 kuna na dan predstave, dok je za dječju predstavu potrebno izdvojiti 20, odnosno 25 kuna.

Ulaznice se rezerviraju na poveznici rezervacije-poup.hr.

12. Zlatni zub, festival komedije i smijeha održava se pod pokroviteljstvom Grada Poreča-Parenzo, Ministarstva kulture RH, Istarske županije, Turističke zajednice Grada Poreča, Valamar Rivijere i Vina Damjanić.