Nagrađeni na 14. Profuturi, skupnoj izložbi amaterskog likovnog stvaralaštva

Nagrađeni na 14. Profuturi, skupnoj izložbi amaterskog likovnog stvaralaštva

Porečka amaterska slikarica i diplomirana ekonomistica Irena Greblo dobitnica je nagrade publike na 14. skupnoj izložbi likovnih amatera Profutura Poreč, koja je otvorena prošlog četvrtka, 15. travnja 2021. u Istarskoj sabornici. Prigodom svečanosti otvorenja posjetiteljima su podijeljeni glasački listići, nakon što je, prema ocjeni stručnog žirija, pobjednikom Profuture proglašen Radoslav Putnik iz Pule.

Irena Greblo i Snježana Radetić

Ravnateljica Učilišta Snježana Radetić predala je Ireni Greblo nagradu sponzora.

Radoslav Putnik: Snovi i sjene

Radoslav Putnik: Snovi i sjene

 

Irenine slike  "Haven't gone – still watching at you" i "Beauty of the nature" osvojile su simpatije publike. Nagradu i priznanje autoru uručiti će ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Snježana Radetić. Irena ističe da su je za radove posebno inspiriraju psihološke tematike a ples i likovna umjetnost su zanimacije kojima se bavi od malih nogu.

Irena Greblo: Haven't gone – still watching at you

Irena Greblo: Haven't gone – still watching at you

 

Sponzor nagrade je tvrtka Istraalf  iz Poreča, a radi se o slikarskom štafelaju.

Na ovogodišnjoj Profuturi ukupno je izloženo 60-ak radova 29 prijavljenih autora, mahom iz Istre, Rijeke, Zagreba i Slavonije. Kao i prijašnjih godina tematski i stilski obuhvaćena su sva područja likovnog stvaralaštva, od portreta do apstraktnih motiva.

Radovi amatera izloženi u Istarskoj sabornici mogu se razgledati do 30. travnja, svakim danom osim nedjelje i praznika od od 16 do 20 sati.