13. Profutura - natječaj za izlaganje

13. Profutura - natječaj za izlaganje

OBAVIJEST O NATJEČAJU

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u travnju 2019. godine održat će se 13. PROFUTURA / skupna izložba likovnih amatera, u cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja tzv. lijepih umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija). Putem natječaja bit će odabrani radovi, s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju / tehnici ili temi.

Natječaj  je otvoren od 21. veljače 2019. do 17. ožujka 2019. Stručni žiri objavit će listu odabranih radova do 29. ožujka 2019., a radovi će se zaprimati od 1. do 12. travnja.

Za sudjelovanje potrebno je priložiti:

  • fotografije radova koje namjeravate izlagati (najviše tri rada)
  • podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije)
  • osobne podatke (kontakt-adresu + broj telefona/mobitela)
  • kratku biografiju.

Natječajne materijale dostaviti e-mailom ili poštom na adresu (preporučamo prijavljivanje putem maila):

Pučko otvoreno učilište Poreč
za PROFUTURU
Narodni trg 1
52440 Poreč 

ili e-mailom:
likovna@poup.hr
uz naznaku «za PROFUTURU»

POSEBNA NAPOMENA: Materijale poslane na natječaj ne vraćamo. Nepravilne i nepotpune prijave neće se  razmatrati. Fotografije radova moraju biti što kvalitetnije (oštre i dovoljno svijetle)! Svaka pojedinačna fotografija rada poslana mailom ne smije biti veća od 500 kb. Radovi, koji prođu selekciju žirija, obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč  najkasnije do 12. travnja 2019. godine.

O selekciji radova:

Potpune i u roku zaprimljene prijave razmatrat će stručni ocjenjivački sud. Po isteku natječaja i obavljenoj selekciji rezultati će biti objavljeni na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč www.poup.hr, najkasnije tjedan dana po isteku natječaja.

U selekciju mogu ući radovi onih autora koji nisu stekli nikakvo srednjoškolsko ni visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti. Prijavljivanje radova iz područja primijenjenih umjetnosti se isključuje (keramika, nakit, tekstilno oblikovanje i sl.).

O nagradama:

Među  radovima koji budu prošli selekciju ocjenjivački sud odabrat  će rad onog autora koji  po stručnom mišljenju  zaslužuje nagradu - realizaciju  samostalne izložbe u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvaranju izložbe.

Također, posebna nagrada sponzora bit će dodijeljena autoru koji sakupi najveći broj glasova publike. Glasanje će se odvijati isključivo na dan otvaranja izložbe putem glasačkih listića, a rezultati će biti objavljeni na web-stranicama učilišta tjedan dana kasnije.

O žiriju:

Radove će odabrati žiri u sastavu:

Tina Širec Džodan, povjesničarka umjetnosti, predsjednica žirija
Sebastijan Vojvoda, ak. slikar, član žirija
Andi Bančić, prof., član žirija 

Napomena:

Budući da je cilj izložbe predstaviti aktualno amatersko likovno stvaralaštvo, molimo da nam na natječaj šaljete radove nastale recentnijeg datuma, ne starije od godinu dana.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 29. ožujka 2019. na web-stranicama učilišta (www.poup.hr).

Radovi koji prođu selekciju obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč najkasnije do 12. travnja 2019. godine.

Radove zaprimamo radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

Troškove povrata radova putem kurirske službe snose izlagači.

Datum otvaranja izložbe bit će naknadno objavljen. 

Info:

Pučko otvoreno učilište Poreč
Narodni trg 1
52440 Poreč 

tel.: 052 887 217
fax: 052 887 221
mail: likovna@poup.hr

 

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.