8. Photodistorzija

8. Photodistorzija

galerija Zuccato
27. 10. - 25. 11. 2017.

Čast  nam je pozvati Vas na otvorenje 8. Photodistorzije, biennala fotografije.

Službeno otvorenje bit će 27. 10. 2017. u  galeriji Zuccato (Dekumanska 34) s početkom u 20 sati. Samostalnom  izložbom u galeriji Zuccato predstavit će se fotograf Bojan Mrđenović, a s njegovim umjetničkim radom upoznat će nas Patricia Počanić, povjesničarka umjetnosti.

Na istoj će lokaciji biti predstavljeni izabrani radovi autora koji su se javili na žirirani dio natječaja. Pobjednik natječaja bit će nagrađen samostalnom izložbom u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Poreču.

Prema izboru stručnog žirija na skupnom dijelu izložbe izlagat će sljedeći autori: Anna Gaspotić, Buga Cvjetanović, Filip Milković, Ida Lohrer, Linda Golik Horvat, Magdalena Ptiček, Ivana Škvorčević.

Stručni žiri u sastavu Maša Bajc (predsjednik), Andi Bančić (član), Sebastijan Vojvoda (član) odabrao je pobjednicu skupnog djela izložbe. Od sedam izlagača, samostalnom izložbom u Maloj galeriji, nagrađena je autorica Buga Cvjetanović za seriju fotografija "Eho".

Izložba će biti otvorena od 27. 10. do 25. 11. 2017. svakim danom osim nedjelje i praznika od 10.00 -12.00 te od 17.00 - 20.00.

Foto album

 

pustinja
Bojan Mrđenović: iz serije Uvozna pustinja

 

BIOGRAFIJA UMJETNIKA:

Bojan Mrđenović rođen je 1987. godine u Virovitici. Završio je opću gimnaziju 2006. godine u Daruvaru. U Zagrebu je diplomirao na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti 2011. godine, a 2012. godine i na preddiplomskom studiju filmskog i TV snimanja na Akademiji dramske umjetnosti. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Od 2011. godine aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu. Na samostalnim izložbama fotografija izlagao je cikluse Dobrodošli, Budućnost, Uvozna pustinja, Toplice (u Zagrebu, Osijeku, Puli, Dubrovniku, Samoboru itd.) te je sudjelovao na nizu grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je prve nagrade festivala Rovinj Photodays u kategoriji Arhitektura i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

Medij fotografije koristi za bilježenje i analitičko propitivanje društvene stvarnosti. Kroz pejzaž i arhitekturu prikazuje društveni prostor, kretanja i mijene. S trenutnim naglaskom na poslijeratni i tranzicijski pejzaž, propituje kako se različite ideje društvenog napretka reflektiraju u prostoru, kako politika i ekonomija oblikuju društvene odnose i individualna iskustva.

budućnost
Bojan Mrđenović: iz serije Budućnost

 

razglednice
Bojan Mrđenović: iz serije Jadranske razglednice

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.