Ususret 60. Annalu: Povratak u prošlost

  • 18.06. - 18.07.
  • 10:00
  • Mala galerija

izložba plakata i kataloga

četvrtak, 18. 6. u 21.00
Mala galerija, Narodni trg 1

trajanje izložbe: do 18. 7. 2020.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00, nedjeljom i blagdanima zatvoreno

Porečki Annale jedinstvena je likovna manifestacija s  institucionalnim statusom – jedina te vrste u Hrvatskoj. Tijekom 60 godina na Annalu su izlagali najreprezentativniji predstavnici nekadašnje jugoslavenske, a potom i hrvatske likovne scene, uz velik broj gostovanja inozemnih umjetnika. U sam organizacijski i umjetnički odbor Annala bila su uključena mnoga istaknuta imena, od predstavnika umjetnika, likovnih kritičara, muzealaca, kustosa, sve do ljudi na raznim rukovodećim položajima u gradu Poreču. Selektori i likovni kritičari koji su radili na organizaciji izložbe, od samoga  početka bili su uglavnom vrhunski stručnjaci, a suradnja s raznim institucijama poput MSU-a Zagreba, MMSU-a Rijeke i MSU-a Istre očuvala se do danas.

Namjera je ove uvodne izložbe odati priznanje stvaraocima koji su kroz minula desetljeća kreirali Annale – na prvom mjestu umjetnicima-izlagačima, kustosima kao nositeljima koncepta i tematskih platforma, dizajnerima grafičkih rješenja plakata i kataloga.

Naglasak izložbe je na grafičkim rješenjima plakata i kataloga, pregled je koncentriran na posljednjih desetak godina jer tada grafičko oblikovanje dobiva veću važnost u prezentaciji Annala - povezujući oblikovno s tematskom platformom izložbe.

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.

 

Lokacija