TAMARA OBROVAC QUARTET – NUVOLA

TAMARA OBROVAC QUARTET – NUVOLA
  • 03.07.2024.
  • 21:00
  • 20,00 €
  • lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

3. 7. 2024. - 20,00 €

TAMARA OBROVAC QUARTET NUVOLA

Tamara Obrovac – vokal

Matija Dedić – klavir

Žiga Golob – kontrabas

Krunoslav Levačić – bubnjevi

 

Na otvorenju središnje sezone 29. sezone Jazza u lapidariju Tamara Obrovac Quartet predstavit će svoj album Nuvola, kojemu su u 2024. godini dodijeljene tri nagrade Porin:

- najbolji jazz album;

- najbolja jazz kompozicija (za skladbu Oče moj);

- najbolja jazz izvedba (za skladbu Dvi divojke).

Nuvola je Tamarin trinaesti autorski album, treći koji je ostvarila sa svojim kvartetom, a sadrži nove Tamarine skladbe kojima ostaje vjerna spoju Istre i jazza, a koje ovaj sastav sjajnih glazbenika izvodi s radošću muziciranja ostvarenu kroz neomeđenu slobodu izričaja, virtuozno muziciranje, humor i improvizaciju, što je od samih početaka svojstveno svim glazbenicima kvarteta.

Sedam autorskih kompozicija okupljeno je na tome albumu: od uvodne Na nebu postelja, preko skladbe La nuvola (Oblak) po kojoj je album dobio ime, zatim Zatancaj, Dvi divojke i Niki drugi svit, sve do zaključnih Oče moj te Kovarskih litanija. Autorica svih skladbi i tekstova na Nuvoli je Tamara Obrovac, osim stihova u skladbama La nuvola i Kovarske litanije kojima je autor ugledni istarski pjesnik, inače Tamarin redoviti suradnik, Daniel Načinović.

Kao i na dosadašnjim albumima, i ovaj najnoviji snimila je postava kvarteta koja se nije mijenjala još od 1997. godine: Tamara Obrovac – vokal, Matija Dedić – klavir, Žiga Golob – kontrabas te Krunoslav Levačić – bubnjevi.

Albumom Nuvola Tamara Obrovac Quartet obilježio je 25 godina postojanja i zajedničkog muziciranja.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Broj ulaznica je ograničen. Sjedala nisu numerirana, posjetitelji svoje mjesto odabiru pri dolasku.

 

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.