RADOSLAV PUTNIK: Deset puta sto 10/100

RADOSLAV PUTNIK: Deset puta sto  10/100
  • 07.04.2022. - 23.04.2022.
  • 19:00
  • 0 kn
  • Mala galerija

četvrtak, 7. 4. 2022. u 19.00

otvorenje samostalne izložbe pobjednika 14. Profuture

Mala galerija, Narodni trg 1

trajanje izložbe: 7. do 23. 4. 2022.

radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i državnim blagdanima

Ulaz Slobodan

 

“Na seriji manjih radova, svoj energetski naboj iskazuje oblikovanjem čistim slikarskim elementima, bojom, linijom, rasterom. Na svim radovima zabilježeno je kretanje elemenata. Takve trenutke nije lako osmisliti niti bilježiti, podrediti tehnici, materijalizirati, a još je teže ideju tijeka pretvoriti u trenutak sadržaja slike. Na razmeđi eksperimenta i procesualnim postupcima, autor otvara područje suočavanja s efemernom realnošću. Likovna, ali i sve ostale umjetnosti  imaju u sebi ugrađen komunikacijski segment, bez obzira na to je li riječ o monologu ili ponuđenom dijalogu. Izloženi radovi, njihovi osmišljeni oblici, logični ili manje logični detalji, postaju ideogrami. Svako izlaženje pred publiku javni  je čin autorove ponude osobnih stanja ponuđen na iščitavanja. “Eugen Borkovski

Radoslav Putnik, dr. med. vet, rođen je 1950. godine. Slikarstvom se bavi od 1975. godine.  Sudjelovao je na brojnim zajedničkim izložbama te priredio pet  samostalnih prezentacija. Redovito učestvuje na mnogobrojnim Ex temporima u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. Učestvovao je na slikarskim kolonijama u Italiji, Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji. Dobitnik je više nagrada i pohvala u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Njegovi radovi krase mnoge privatne kolekcije ljubitelja umjetnosti u zemlji i inozemstvu. Živi i stvara u Puli. 

*obavezno je nošenje zaštitne maske te održavanje potrebnog razmaka. Ulazak u galeriju je dozvoljen za maksimalno pet osoba istovremeno. Molimo vas da se svakako pridržavate epidemioloških mjera. 

 

Radoslav Putnik

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.