PROBA 37 / DRAMSKI STUDIO ČIN, ČIN

PROBA 37 / DRAMSKI STUDIO ČIN, ČIN
  • produkcija: dramski studio Čin, čin
  • režija: David Belas, Valter Roša
  • uloge: Anna Bosykh, Damir Šehić, Dario Filipović, David Belas, Katja Zec, Lukrecija Skolan, Suzana Rupenović, Tea Šimičić, Tom Ivankovich, Valter Roša
  • mentorica: Vesna Stilinović
  • 12.06.2024.
  • 20:00
  • 10,00 €
  • kazalište
12. 6. 2024.   -   10,00 €

Predstava Proba 37 poigrava se s percepcijom doživljaja igre glumaca i gledatelja. Svi sudionici uronjeni su u metaigru iz koje se ne mogu izbaviti, barem ne toliko dugo dokle igra to ne dopusti. Ustaljeni kazališni žanrovi i predvidljivi načini pričanja priče ovdje su stavljeni pod oštro, radno svjetlo reflektora i gotovo su u potpunosti narušeni. 

Znakovitog naziva Proba, ova predstava nagovještava gledateljima da su aktivno prisutni cijelo vrijeme trajanja predstave i da promatraju glumce u igri, pitajući se: „Gledamo li glumce kako se pripremaju za predstavu ili ovo zaista jest predstava?“, "Što je uopće predstava?".

Sva se ova pitanja postavljaju u sasvim neopterećenoj atmosferi, uživajući u promatranju specifične probe neposredno pred premijeru predstave. Uvid u održavanje probe pruža i izniman prikaz posebne vrste rada koji dovodi u pitanje i percepciju zajednice o kompleksnosti i svrhovitosti umjetničkoga posla uopće.

 

“Ah, zar vjerujete da se samo kuće grade?

Neprestano izgrađujem sebe i vi izgrađujete sebe također. A gradnja traje dok se materijal naših osjećaja ne raspadne i dok traje cement naše volje. I zašto vjerovati da se čvrstoća volje i postojanost osjećaja tako visoko preporučuju? Dovoljno je samo da se prvi malo pokoleba, a drugi da se malo preinači ili promijeni i doviđenja našoj stvarnosti! Odmah shvaćamo da to nije ništa više od naše iluzije.”

Luigi Pirandello, “Jedan, nitko, sto tisuća”

 

 

 

Od 1. ožujka 2022. godine nije moguće rezervirati ulaznice za kazališne predstave. Ulaznice se mogu kupiti na internetskom rezervacijskom sustavu www.rezervacije-poup.hr ili na blagajni Učilišta u radnom vremenu:

Radno vrijeme blagajne:

ponedjeljak – petak:   7.00 –11.00
(uz prethodni poziv na broj +385 52 887 218)

na dan predstave/projekcije: jedan sat prije početka programa