ORAŠAR / KAZALIŠTE

ORAŠAR / KAZALIŠTE
  • režija, koreografija i dramaturgija: Mirna Sporiš
  • scenografija: Renée De Andrea Ladišić
  • glazba: Josip Miani – Pipi
  • izvode: Plesni centar Carlotta Grisi iz Umaga, Škola za klasični balet i suvremeni ples Vežice iz Rijeke, USB iz Poreča, odjel klasičnog baleta "Carlotta Grisi" iz Vižinade, gosti – profesionalni baletni umjetnici iz HNK Zagreb
  • 17.12.2023.
  • 18:00
  • slobodan ulaz
  • kazalište

Orašar u 16 sati - REZERVACIJA MJESTA - slobodan ulaz

Orašar u 18 sati - REZERVACIJA MJESTA - slobodan ulaz

Orašar u 18 sati - pomoćna sjedala - REZERVACIJA MJESTA - slobodan ulaz

Orašar, originalnog naziva Щелку́нчик  (Ščelkunčik), balet u 2 čina i 3 slike, nezaobilazna je tema božićnog razdoblja najuže povezana s dječjim svijetom odrastanja, mašte i snova u najradosnijem dijelu godine, s božićnom atmosferom topline doma, zajedništva, veselja, ljubavi i darivanja.

Ova čudesna baletna bajka o djevojčici Klari, kralju miševa, čarobnjaku Drosselmeyeru, lutki Orašar i Vili šećera pronaći će svoje mjesto i u porečkom kazalištu.

Radnja baleta događa se na Badnju večer, a glavni lik djevojčica Klara dobiva lutku Orašara na poklon od svog ujaka Dosselmeyera. U Klarinom snu Orašar oživljuje i brani je od kralja miševa te ju vodi kroz snježnu šumu do Dvorca slatkiša gdje ona postaje Vila šećera. Kad se probudi, shvaća da je to bio samo jedan divan bajkoviti san. Baletna predstava Orašar koja je začarala cijeli svijet, bila je, traje i zasigurno će ostati nezaobilazna tema u kazališnim kućama diljem svijeta u adventsko i božićno doba.

IMG_7147.JPG
IMG_7149.JPG
IMG_7271.JPG
IMG_7273.JPG
IMG_7274.JPG
IMG_7299.JPG
IMG_7309.JPG
IMG_7313.JPG
IMG_7314.JPG

 

 

 

Od 1. ožujka 2022. godine nije moguće rezervirati ulaznice za kazališne predstave. Ulaznice se mogu kupiti na internetskom rezervacijskom sustavu www.rezervacije-poup.hr ili na blagajni Učilišta u radnom vremenu:

Radno vrijeme blagajne:

ponedjeljak – petak:   7.00 –11.00
(uz prethodni poziv na broj +385 52 887 218)

na dan predstave/projekcije: jedan sat prije početka programa