Mangroove

Mangroove
  • 31.08.2022.
  • 21:00
  • 0 kn
  • lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Željka Veverec - vokal i thremini sintisajzer / vocals and thremini synthesizer
Toni Starešinić - klavijature / keyboards
Leo Beslać - flauta, klavijature, bas gitara / flute, keyboards, bass guitar
Silvio Bočić - bubanj / drums

 

Mangroove su Željka Veverec i Toni Starešinić, kreativni tandem koji se sa trećim albumom „Sami“ objavljenim krajem 2015 potvrdio na sceni kao jedan od najkvalitetnjih pop sastava.

Glazbenu kvalitetu Mangroovea još su u njegovim ranim početcima prepoznali i HGU i Društvo Hrvatskih Skladatelja dodijelivši mu 2006. godine prvu nagradu na glazbenom Talent festivalu. Sa producentom Samirom Kadribašićem (Jinx, Headoneast) snimili su dva albuma, prvijenac „Svijet za nas“ (2009.) i njegov nastavak „Put na mjesec“(2012.) koji im je osim odličnih kritika osigurao i prvu Porinovsku nominaciju za najbolji album klupske glazbe. Isti su uspjeh ponovio je i treći album „Sami“ kojeg su snimili u suradnji sa poznatim producentom Zvonimirom Dusperom (Mayales, Cubismo, Eddy & Dus). Album je iznjedrio i hit pjesmu „Pokušaj“ s kojom su na scenu vratili legendarnog Dadu Topića.

2018. godine za Aquarius records objavili su četvrti album Srcekoji je donio hitove Sanjala sam ljubav, Laka sam i Nada. Album su glazbeni novinari nominirali za Rock Off pop izvođaća godine, a pjesmu Laka sam za Rock Off pjesmu godine. Album je također nominiram za Porin za najbolji album klupske glazbe.

 

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.