Kako se pravi pjesma

  • Redateljice: Mea Glasnović i Eleonora Magdalena Vrdoljak
  • Uloge: Zeko Milenko, Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Anita Matković, Vojin Perić
  • 17.11.
  • 17:00
  • 25 kn
  • kazalište
Rezerviraj online

Ekrančići, video-igrice, likovi koji pucaju jedni na druge, bore se trošeći život po život, napredujući level po level, sve je to svakodnevlje u kojemu žive naša djeca i prže svoje male misli na proizvodima umova kojima je virtual stvarnost, a cilj neka apstraktna pobjeda. Stisnuti nekome ruku, zagrliti ga, poljubiti za nekih svečanih dana, sve su to mekoće i slabosti, sve je to za neke male plačkice, a mi moramo biti jaki, odlučni i hrabri. Sve je manje šaptanja i nevinih poljupčića, sve je manje ruke u ruci i leptirića u trbuhu, jer smo se ulovili u društvene mreže, pa se koprcamo kao zbunjene ribice i umišljamo si važnost broja „prijatelja", a broj lajkova kao lažno ogledalo, diže nam samopouzdanje i čini nas boljima samima sebi. Tko danas govori Matoševu Djevojčici umjesto igračke, tko šapuće Barbaru, Jacquesa Préverta, tko to svojoj prvoj ljubavi pokušava napisati pjesmu i ostaviti je ispod jastuka na kojemu voljeno biće sanja. OVOM PREDSTAVOM htjeli bismo djeci otvoriti vrata poezije, tog suptilnog jezika muza, htjeli bismo im izgraditi kuću od riječi, kako bi njihova ljubav, njihova radost i sreća, jednog dana uselili u tu kuću i bili sretni u svom voljenju. Ispričat ćemo im jednu kratku priču, a onda, zajedno s njima pisati pjesmice; o travi, o zecu, o ptici i ljubičici. Jer, oni su djeca i bit će jednom Mi, pa neka znaju Matoša i Préverta, neka kroz ovu predstavu uđu u cvjetna polja kolektivne ljudske duše.

Vojin Perić

Ulaznice

Cijena ulaznica u pretprodaji: 50 kn
Cijena ulaznica na dan predstave: 60 kn 

Cijena ulaznica za dječje predstave u pretprodaji: 20 kn
Cijena ulaznica za dječje predstave na dan izvedbe: 25 kn 

radno vrijeme blagajne (samo u
tjednu kad je kazališna predstava):

ponedjeljak - srijeda
od 10.00 do 12.00

četvrtak - subota
od 17.00 do 20.00

nedjelja: jedan sat prije početka predstave
broj telefona blagajne
(u radno vrijeme blagajne):
052 887 223

U pretprodaji možete, po povoljnijim cijenama, kupiti rezervirane karte do 24 sata prije predstave. Ukoliko ne podignete rezervacije, karte možete kupiti na dan predstave po cijeni od 60, odnosno 25 kn.

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.

 

Lokacija
Vezana događanja