JERKO JURIN QUARTET

JERKO JURIN QUARTET
  • 14.08.2024.
  • 21:00
  • 0
  • lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Jerko Jurin – bubnjevi / drums

Pavle Jovanović – električna gitara / electric guitar

Luka Čapeta – električna gitara / electric guitar

Hrvoje Galler – klavijature, bas-sintesajzer / keyboards, bass-synth

Jerko Jurin Quartet je contemporary jazz kvartet nastao 2022. godine u Zagrebu. Kvartet izvodi autorsku jazz glazbu koja crpi utjecaj iz različitih era i pravaca jazz glazbe. U kompozicijama kvarteta isprepliću se značajke suvremenog jazza, poput improvizacije preko kompleksnih formi i harmonijskih progresija, teksture suvremene elektronske glazbe, zvukovni pejzaži ambijentalne glazbe i ekspresivnost eksperimentalne glazbe.

Kvartet, uz Jerka, čine vrsni jazz glazbenici mlađe generacije, dobitnici raznih strukovnih nagrada i priznanja - Pavle Jovanović na električnoj gitari, Luka Čapeta na električnoj gitari, Hrvoje Kralj (strukovna nagrada Status 2020 u kategoriji jazz kontrabasa) na kontrabasu i električnoj bass gitari. Za ovu priliku Hrvoja Kralja mijenja vrsni hrvatski jazz pijanist Hrvoje Galler na klavijaturama i bass-synthu. Kvartet je do sada nastupio na nizu koncerata i festivala u Hrvatskoj, poput ciklusa Jazz in Woods u Koprivnici, festivala Kunstbunker u Dugoj Resi i Međunarodnog dana jazza HGU-a.

Kroz intenzivan rad kvarteta stvorio se jedinstven jezik i sintaksa među njegovim članovima, omogućivši kvartetu da u svom izrazu spaja različite utjecaje i glazbene koncepte u koherentne glazbene cjeline. Rezultat tog istraživanja je album „Deceptive Simplicity“, koji će biti predstavljen publici.

Sofisticirane melodije, bogata harmonija i elektronske teksture kvarteta na tragu su izvođača poput Kneebodya, Kendricka Scotta, Dave Hollanda, Jaga Jazzista, Ambrosea Akinmusirea, Johna Zorna, Flying Lotusa, Radioheada, Boards of Canada, Madliba, Daedalusa i Alessandra Cortinia.

1 - Jerko Jurin (Photographer - Marina Uzelac).jpg
2 - Jerko Jurin (Photographer - Marina Uzelac).jpg
Hrvoje Kralj.JPG
Jerko Jurin (Fotograf - Bernarda Murn).jpg
Luka Čapeta.jpg
Pavle Jovanović.jpg

 

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.