Jasenka Korlević: Unutarnje putovanje

Samostalna izložba slika

Jasenka Korlević: Unutarnje putovanje
  • 23.05.2024. - 15.06.2024.
  • 20:00
  • 0 €
  • Mala galerija

Mala galerija
23. 5. – 14. 6. 2024.

otvorenje 23. 5. 2024. u 20.00

 

Sezonu izložbi u Maloj galeriji otvaramo samostalnom izložbom slika Jasenke Korlević naziva Unutarnje putovanje. Korlević je izložbu osvojila kao nagradu za najbolje ocijenjene radove po odabiru žirija na 16. Profuturi.

Korlević o svojim radovima piše: „Preko konkretnog, realnog, vanjskog motiva dolazim u kontakt sa sobom, izražavam svoj unutarnji svijet, svijet emocija jer profesionalno se i bavim unutarnjim, duševnim svijetom pojedinca.  Emocije i njihovo razumijevanje suočavanje sa sobom, posebno vlastitim ranjivostima preduvjet su povezivanja samih sa sobom, a onda i sa drugima na jedan dublji, potpuniji, autentičan način. 

Motivi koje često koristim u svojim likovnim radovima jesu priroda, masline, kamenolomi, solane, more, volovi, bikovi, koze, ptice... koje onda ovisno o mome emocionalnom stanju i likovno istražujem, izražavam, interpretiram.

 

Radno vrijeme galerije:

od ponedjeljka do subote: 10 - 12 i 19 – 21
nedjeljom: 17 – 21
praznikom zatvoreno

 

Životopis

Jasenka Korlević, 49 g, udata, majka triju kćeri, mag.oec.,  savjetodavna terapeutkinja, psihodramska psihoterapeutkinja, nositeljica europskog psihoterapijskog certifikata, ECP i certificirani trener iz područja TRE-a ( Tension and Trauma Release Exercises – vježbe otpuštanja napetosti i trauma ).  U okviru svoga obrta za savjetovanje i psihoterapiju radi s pojedincima, parovima i grupama s problemima u odnosima, komunikaciji, s osobama koje se susreću s izazovima roditeljstva; radi s osobama koje se susreću s anksioznošću i depresijom, niskim samopouzdanjem i samopoštovanjem, s PTSP-om, životnim krizama i gubicima. Posljednjih deset godina profilira se u radu s bolestima ovisnosti o alkoholu pri Klubu liječenih alkoholičara Poreč. Član je Hrvatske komore psihoterapeuta (HKPT), Centra za psihodramu Zagreb i Europske asocijacije za psihoterapiju (EAP ). U slobodno vrijeme bavi se slikanjem, trenira pilates, voli hodati.

Dobitnica više nagrada na manifestacijama ex-tempore, kao i sudionik mnogobrojnih zajedničkih izložbi slikara diljem Istre. Imala je nekoliko samostalnih izložbi. Članica je Likovne udruge Poreč i Likovne udruge atelier Agata Novigrad. Živi, radi i stvara u Poreču.

Nagrade i priznanja

 

2006. g. Ex tempore Krasica – otkupna nagrada
2007. g. Uliks Pula – I. nagrada žirija
2008. g. Istrart Buje – otkupna nagrada
2008. g. Motovun art – I. nagrada žirija
2011. g. Ex tempore Tar-Vabriga – II. nagrada žirija
2015. g. Ex tempore Funtana – pohvala žirija
2018. g. Ex tempore Medulin – III. nagrada žirija
2019. g. Naiva u Istri Funtana – V. nagrada žirija
2022. g. Pro futura – pohvala žirija
2023. g. Ex tempore Funtana – pohvala žirija
2023. g. Pro futura – I. nagrada žirija

 

 

Ulaz je slobodan!

 

Jasenka Korlević

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.