Ansambl Acoustic Project (HRV)

Ansambl Acoustic Project (HRV)
  • 26.07.2020.
  • 21:00
  • lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Izvan redovnog programa, 25. Jazz u lapidariju vjernoj porečkoj džez-publici ovoga tjedna poklanja još jedan koncert u petak.

Dani Bošnjak – flauta

Branko Mihanović – oboa

Mario Čopor – klavir

Stanislav Muškinja – udaraljke

Marco Graziani – violina

Val Bakrač – violina

Aleksandar Jakopanec – viola

Petar Kovačić – violončelo

Dubravko Palanović – kontrabas

Renomirani zagrebački ansambl Acoustic Project u Poreču ansambl izvodi folkornu fuziju. Folkolorna fuzija projekt je stvaranja glazbenog programa inspiriranog bogatstvom folklornih tradicija koje još uvijek opstoje kao živuće tradicije na ovim prostorima. Vrijedi napomenuti da cilj nije jednostavno aranžirati narodne plesove i napjeve već stvoriti novu glazbenu materiju koja istovremeno ocrtava korijene kao i suvremeni glazbeni trenutak u kojem se nalazimo. Projekt je sastavljen od novih skladbi  inspiriranih hrvatskim folklorom.

Namjera je ansambla Acoustic Project stvoriti koncertni program koji će biti atraktivan i zanimljiv kako za domaće tako i za inozemno glazbeno tržište. Spoj folklornih izvođačkih tradicija sa specifičnim tehnikama klasičnih instrumenata razvijenim u suvremenoj klasičnoj glazbi otvara nove i svježe mogućnosti koje jamče uspješan spoj inovativnosti i tradicije. Osim same jedinstvenosti  glazbene materije koja se stvara ovim procesom, ovakav program donosi i dodanu vrijednost kulturnog proizvoda kao istinskog predstavnika identiteta jednog naroda i njegove kulture. Program se u cijelosti sastoji od skladbi koje na neki način revitaliziraju nacionalni folklor, te ga osuvremenjuju.

 

Ulaz besplatan.

 

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.