50. Annale: Nitko nije siguran

50. Annale: Nitko nije siguran
  • 29.07.2010. - 12.09.2010.
  • 21:00
  • Istarska sabornica

NITKO NIJE SIGURAN

_IGP7818.jpg
_IGP7854.jpg
_IGP8536.jpg

"U trenutku kada sam počeo pisati ovaj tekst umro je Tomislav Gotovac U vrijeme kada sam tekst trebao predati za tisak policija je privela 142 prosvjednika koji su svojim tijelima željeli spriječiti nastavak radova u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Nakon performansa "Volim Zagreb" Toma je privela policija, sada s ulice odnose mirne građane koji demonstriraju svoj otpor divljanju krupnog kapitala i politike koja je to omogućila.

Izložba nosi naslov NITKO NIJE SIGURAN prema radu Zorana Pavelića.

Izložba «Nitko nije siguran» okuplja umjetnike koji se svojim osobnim umjetničkim gardom i svjetonazorom suprostavljaju gubitku mjere,  tako štiteći integritet života umjetnosti i nastojanja inicijativa i kampanja građanskog aktivizma za očuvanje javnog prostora koja su na izložbi predstavljena dokumentacijom. 

Umjetnici, umjetničke udruge i građanske inicijative koje sudjeluju svojim angažmanom na ovoj izložbi ne parazitiraju na tuđoj nesreći, ne crpe snagu na "atraktivnosti"  teških socijalnih i društvenih tema, već žive i rade svoju umjetnost i angažman na način kako jedino mogu i znaju djelujući svakodnevno u neposrednoj životnoj okolini dijeleći sudbinu svoje zajednice.

Ova izložba reflektira stanje. Ugrožena su prije svega socijalne vrijednosti. Drugi odlučuju o našim sudbinama.

Dosta nasilju nad javnim i privatnim prostorom.  Dosta nam je superhik kulture i red carpet umjetnosti. Za ovu izložbu dobili smo javni prostor i imamo obavezu govoriti o dramatičnom kontekstu u kojem se ova izložba održava.

Nitko nije siguran."

Slaven Tolj

 

 

Na izložbi sudjeluju:
Antibiotik Medika, Ervin Babić, Pasko Burđelez, Ben Cain, Nemanja Cvijanović, Boris Cvjetanović, Tanja Dabo, Nermin Duraković, Grupa ABS, Tina Gverović, Ana Hušman, Ines Matijević, Kate Mijatović, Siniša Labrović, Ana Opalić, Zoran Pavelić, Ivana Pegan Baće, Luko Piplica, Tadej Pogačar, Ivona Vlašić, Udruga za suvremenu umjetnost Kvart iz Splita, Muzej Kvarta - Udruga mladih muzeologa Kontraakcija Zagreb, Građanska inicijativa za Muzil "Volim Pulu", Pravo na grad i Zelena akcija iz Zagreba.

Katalog

_IGP8539.jpg
_IGP8549.jpg
_IGP8551.jpg

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.