38. SLIKARSKA KOLONIJA RIVIERA / izložba slika

38. SLIKARSKA KOLONIJA RIVIERA  /  izložba slika
  • 29.03.2023. - 11.04.2023.
  • 19:00
  • 0 € / 0 kn
  • galerija Zuccato

Otvorenje u srijedu, 29. 03. 2023. u 19.00

Galerija Zuccato, Decumanus 34

trajanje izložbe:  29. 03. – 11. 4. 2023.

radno vrijeme galerije:

svakim danom od 10 -12 i 16 – 20

Nedjeljom i državnim blagdanima zatvoreno

 

Ulaz Slobodan

 

Valamar Riviera, nakon dvogodišnje stanke, ponovo je ugostila renomirane umjetnike u sklopu 38. Slikarske kolonije Riviera koja se održala od 24. rujna do 1. listopada 2022. u Isabella Valamar Collection Island Resort na otoku Sveti Nikola. Izlažu se radovi umjetnika/ica Markusa Hanakama & Roswithe Schuller (Austrija), Radovana Kunića (Hrvatska), Henriette Leinfellner (Austrija), Christine Pirker (Austrija) i Davida Sanchosa (Španjolska).

S obzirom na to što se nakon 37. Slikarske kolonije Riviera iz 2019., iz poznatih nam Covid razloga nije održala izložba, za ovu priliku Valamarov tim odlučio je objediniti obije slikarske kolonije te predstavit ih publici. Stoga se u galerijskom prostoru izlažu i radovi Ivarsa Drulleta (Latvija), Ivane Kosanović (Srbija), Arjana Pregla (Slovenija), Bosiljke Zirojević Lečić (Srbija), Gorana Tomčića (Hrvatska) i Andreasa Wernera (Austrija), umjenika/ica koji su od 14. do 21. rujna 2019. boravili i stvarali u Poreču. Izložbu prati dvojezični katalog u kojem predstavljamo umjetnike/ice obiju kolonija čiji radovi ulaze u Valamarov umjetnički fundus.

Rivijera

Izložba je proširena i s nekoliko posuđenih radova istoimenih umjetnika/ica iz fundusa novigradskog Muzeja Lapidarium, čime želimo doprinijeti boljem sagledavanju njihovih  umjetničkih izričaja.  Kustosica izložbe: dr. sc. Jerica Ziherl.

Porečka slikarska kolonija pokrenuta je 1983. godine, a organizira se u sklopu jednog od devet krovnih društveno odgovornih programa Valamar Riviere, ValamART, putem kojeg kompanija kontinuirano podupire stvaralaštvo domaćih i svjetskih umjetnika, kao i brojne kulturne inicijative i projekte.

 

38 riviera

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na internetskim stranicama, društvenim mrežama i u tiskovnim izdanjima Pučkog otvorenog učilišta Poreč kao organizatora i trećih strana i /ili trećih strana kao organizatora.

Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani molimo Vas da nas o tome obavijestite.