Print

Radionice /

Besplatna radionica animacije

Pučko otvoreno učilište Poreč
  • 0 kn

filmske radionice 2018

 

PRIJAVE:   http://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/prijava-na-skolu-animiranog-filma/

 

Dvije filmske radionice Pulske filmske tvornice za djecu i mlade u našem gradu
u sklopu 8. Porečdoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma, Pučko otvoreno učilište Poreč u suradnji s Istarskom kulturnom agencijom - Agenzia culturale Istriana (IKA) organizira dvije besplatne filmske radionice - Production In i Radionicu animiranog filma. 

 

Radionica animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima i svima koji vole animaciju. Počinje izradom fenakistoskopa, popularnog uređaja za animaciju slika. Putem njegove izrade polaznici će se upoznati s osnovama animacije te zajednički raditi na izradi scenarija i osmišljavanju priče. Nakon toga slijedi rad na knjizi snimanja sastavljenoj od osam skica, napisanih dijaloga i prijedloga za zvukove u filmu. Polaznici će moći svoj segment priče realizirati u obliku brojnih crteža ili putem stop frame animacije koja uključuje izradu samostojeće scenografije i likova. Slijedi snimanje crteža, stop frame animiranje, sinhronizacija, montaža te konačno - projekcija animiranog filma na zatvaranju festivala. Radionica animiranog filma održat će se od 19. do 26. listopada, svakim danom od 17 do 19 sati.

Voditelji radionica: Marko Zdravković-Kunc, producent i filmski pedagog, Tomo Zidić, redatelj i scenarist, Michele Bulešić, montažer i snimatelj, Dorotea Cerin, redateljica i montažerka te izvršna producentica i redateljica Sanda Letonja-Marjanović.

 

Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika!