Print

Kino / srijeda, 21.6.2017.

GORI MORE

Kino Poreč
  • 21:00
  • 0 kn

Režija: Gianfranco Rosi
[Italija, 2016, 114 min]

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DZaaqgyxmtM

Smještena 150 milja južno od Sicilije, Lampedusa se našla na svjetskim naslovnicama kao prva pristanišna luka za stotine tisuća afričkih i bliskoistočnih izbjeglica koji se nadaju novom životu u Europi. Nakon što je proveo više mjeseci živeći na otoku i u bliskom kontaktu s lokalnim življem, Rosi je prikupio nevjerojatnu količinu filmskog materijala koji portretira povijest, kulturu i svakodnevnicu otočana. Film se fokusira na 12-godišnjeg Samuelea koji istražuje kopno i pokušava ovladati morem, polako gradeći zapanjujuće naturalistički portret stanovnika Lampeduse i događaja oko njih.

Gianfranco Rosi rođen je u Erirtreji 1964. Godine 1997., tijekom tamošnjeg rata za nezavisnost, evakuiran je u Italiju, bez svoje obitelji. Potom je živio u Rimu i Istambulu, nakon čega je 1984. studirao na School of the Arts u  New Yorku. Njegov diplomski film, Boatman (1993.), prikazan je na festivalima kao što su Sundance, Locarno, Toronto i Amsterdam. Below Sea Level, film u kojem je bio režiser, fotograf i producent, premijerno je prikazan u Veneciji 2008. te osvojio Orizzonti Doc, a potom i Grand Prix te Prix Des Jeunes na Cinema Du Reel u Parizu, uz nominaciju za nagradu Europske filmske akademije 2009. Njegov dokumentarni film o Rimu, Sacro Gra, osvojio je Zlatnog lava u Veneciji 2013. godine. Njegov najnoviji rad, FIRE AT SEA (2016.) osvojio je ZLATNOG MEDVJEDA na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

ULAZ BESPLATAN!
Mjesta nije potrebno rezervirati.

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu vršiti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.
Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

 

Cjenik:

Redovni kino program: 25,00kn
Marketinške / dobrotvorne akcije: 20,00 kn
Umirovljenici: 15,00 kn (uz predočenje potvrde o mirovini i osobne)
Studenti: 15,00 kn (uz predočenje indexa i osobne)
Festivali: 15,00 kn
Djeca ispod 7 godina: 15,00 kn
Osobe sa invaliditetom / pratitelji osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica: 15,00 kn
Organizirane školske matineje: 10,00 kn
Rođendanski popusti za djecu i mlade do 25 godina, grupe do 10 osoba: - 50% od ukupnog iznosa
Osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica: besplatno

Legenda kategorizacije filmova

 

kategorija-12.png

Kategorija "12" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

 

kategorija-15.png

Kategorija "15" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

 

kategorija-18.png
Kategorija "18" označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.