Radionica stop-animacije za djecu

Radionica stop-animacije za djecu

SLATKA PRIČA ZDRAVOG KRAJA / Sweet Story with Healthy Ending from Little Red Dot on Vimeo.

 

 

Little Red Dot, Istarska filmska komisija i Pučko otvoreno učilište Poreč pozivaju djecu viših razreda osnovne škole na besplatnu radionicu stop-animacije.

 

Voditelji:

Morana Ikić Komljenović, nezavisna stručnjakinja iz područja filmske i televizijske produkcije, medijske edukacije, razvoja i distribucije audiovizualnih djela;

Dražen Žerjav, snimatelj i montažer koji trenutno provodi edukativne programe u Kinoklubu Zagreb, Fade Inu i u sklopu aktivnosti Bacača sjenki (Froom! - Filmska radionica za djecu).

 

Program radionice:

 

Upoznavanje grupe; analiza primjera stop-animacije; razgovor o dramaturgiji i pričanju priča.

Oluja mozgova i upoznavanje s kamerom / kompjutorom / snimačem zvuka.

Slaganje kostura priče. 

Podjela uloga.

Vježba snimanja.

 

Izrada scenografije i likova, snimanje pojedinih kadrova i snimanje animacije.

Priprema za montažu.

Završna montaža i priprema za projekciju.

 

Radionica se provodi u okviru edukativnog programa Distribuiraj to! – Distribute this! o distribuciji i promociji dokumentarnog filma. Kroz niz radionica, projekcija, analiza slučaja i diskusija posjetitelje i polaznike očekuje jasan pregled realizacije dokumentarnog filma – od pripreme ideje, sadržajne i financijske nadogradnje do promocije i distribucije. „Publika može živjeti bez filma, ali film ne može živjeti bez publike” misao je vodilja ovog programa koji će zainteresiranima pružiti detaljan uvid u suvremene tendencije distribucije dokumentarnog filma (festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, ali i alternativni kanali distribucije). Edukativni program prilagođen je osobama raznih razina znanja i iskustava, a namijenjen je redateljima, producentima, kulturnim djelatnicima u audiovizualnoj industriji, studentima raznih usmjerenja (od kulturalnih studija, ekonomije, pedagogije, pa do studija umjetničkih usmjerenja) te zainteresiranim pojedincima.

Program nastaje u organizaciji Little Red Dot iz Zagreba, a provodi se u partnerstvu s udrugom Filmaktiv iz Rijeke, Art-kinom, Taskovski films iz Londona i Fade In iz Zagreba. Potporu programu dali su Grad Rijeka, Istarska filmska komisija – Istria film comission, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Obrazovni odjel

 

Voditeljica
Ana Čehić Anić

Tel.: +385 52 887 216
Fax: +385 52 887 221
e-mail: obrazovanje@poup.hr

 

Administrator
Sanja Jakus
Tel.: +385 52 887 216
Fax: +385 52 887 221
e-mail: sanja.jakus@poup.hr