MALA ŠKOLA CRTANJA - MODELIRANJE LINIJOM

MALA ŠKOLA CRTANJA - MODELIRANJE LINIJOM

Radionice za mlade i odrasle tijekom studenoga

Voditelj: Valter Černeka, mag.art

Kroz crtež upoznajemo sebe i upoznajemo svijet - pruža nam mogućnost suočavanja s uspjehom i s neuspjehom, stavlja nas u odnos s publikom i gradi promatračke vještine.

Crtež je generator likovnog stvaralaštva, skica koja prethodi izvedbi djela drugih tehnika (mozaik, kiparstvo, scenografija, arhitektura, kostimografija, slikarstvo, ilustracija, grafika itd….). Crtež je univerzalni jezik izražavanja, saveznik i tumač ideja, najbrži nokaut neverbalne komunikacije. Crtež je grafički prikaz koji se bavi umijećem zapažanja.

Program male škole crtanja polazi od konstrukcije crteža, proporcija i odnosa, sklada i ravnoteže, ovladat će kompoziciju i percepciju, potez, liniju, fleku, škaraboč, volumen: svjetlo i sjenu, strukturu i formu, narativni sadržaj i nezaobilazno gradi prostor divljenja.

Radionice za mlade i odrasle održavat će se u razdoblju od 2.11. 2021. do 22.11. 2021. u večernjim satima tijekom radnoga tjedna.

Cijena po polazniku: 650,00 kuna za 12 sati

Prijave su otvorene do 29. listopada 2021.

Ukoliko se prijavite i platite do 22. listopada vrijedi promotivna cijena 500,00 kuna po polazniku (42/sat).

Grupa za srednje škole od 17.00 do 19.00 utorkom i četvrtkom.

Grupa za odrasle od 19.30 do 21.30 utorkom i četvrtkom.

Broj polaznika ograničen je zato osigurajte svoje mjesto u grupama što prije.

Uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka vezanih za održavanje radionica, program započinje u utorak 2. studenoga 2021., a zainteresirani se mogu prijaviti online putem poveznice: https://forms.gle/rdHiPqZZ3DxZZrVQ7

Više informacija zatražite putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broj telefona 052 887 216.

 

Valter Černeka, akademski kipar (Pula, 1987). Tijekom srednje škole pohađa razne tečajeve crtanja i kiparstva u Hrvatskoj i Sloveniji, a nakon gimnazije upisuje kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji gdje diplomira 2013. godine. Djeluje na području kiparstva, visokog i dubokog tiska te litografije. Vjeruje u izražajnu moć tradicionalnih disciplina koje redovito koristi, tražeći dijalog i implementaciju u društvenom kontekstu. 2014. godine s dvoje kolega osniva udrugu "MIG" posvećenu audiovizualnoj produkciji, likovnom stvaralaštvu i nematerijalnoj kulturi, a zatim nastavlja svoja istraživanja kroz suradnje na različitim područjima (arhitektura, scenografija, ekologija, obrazovanje). 2016. osniva "MOT", obrt za likovne djelatnosti i tehničke usluge u produkciji izložbi, te stječe iskustvo u međunarodnim institucijama suvremene umjetnosti, što mu omogućuje široku panoramu kritičkog proučavanja jezika umjetnosti. MOT je kroz svoje dosadašnje djelovanje započeo afirmaciju analogne tradicije grafičkog medija uspostavom litografskog atelijera, te inicirao rad na vaninstitucionalnoj umjetničkoj edukaciji kroz niz aktivnosti. U posljednjih je nekoliko godina za Pučko otvoreno učilište u Poreču sproveo dvije radionice i jednu izložbu na temu transformacije krajolika. Živi između Italije i Hrvatske.