Annale

Printwww

_IGP8878_K10_27_07_2007.jpg

Porečki Annale je najstarija hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine u galerijskom prostoru Istarske sabornice smještene u starogradskoj jezgri Poreča.

Tematskog karaktera i uz stručni odabir izbornika (povjesničara umjetnosti), više od pet desetljeća prikazuje stanje suvremene likovne umjetnost na domaćoj i međunarodnoj sceni. Neke od tema Annala bile su: "Umjetnost i grad", "Tendencije suvremenog pejzaža", "Prema minimalnom", "Mistifikacija", a od prisutnih autora možemo istaći: Andyja Warhola, Josepha Beuyusa, Aleksandra Srneca, Ivana Picelja, Dušana Džamonju, Vanessu Beecroft, Dalibora Martinisa i ostale.

Uz bogat i snažan opus promotivnog i tiskanog materijala (izložbeni katalog, plakat, letci) te prisutne medijske istupe (HTV, dnevne tiskovine, stručni časopisi) Annale danas ima status etablirane godišnje izložbe suvremene izložbe.

Annale se organizira u elitnom terminu, tijekom kolovoza u samom vrhu tekuće ljetne sezone, kada se u Istri i Hrvatskom priobalju odvija najveći priliv turista. Osim ostalih, zadaća Annala jest da se struka, mediji ali i publika upoznaju sa suvremenom umjetnošću koja svakodnevno konotira i eksperimentira u potpuno novim jezgrama, temama i oblicima. Izložba povremeno gostuje i u stranim državama gdje na pravi način promovira bogatu kulturnu ponudu Grada Poreča i Hrvatske te precizno i jasno daje svojim postavom kritički osvrt na trend i sukus suvremene umjetnosti.

 


Arhiv
57. Annale: Avanti!
56. Annale: Brdo 1976 - 2016

55. Annale: Re/konstrukcija

54. Annale: Great Undoing / Veliko razlaganje
53. Annale: Umjetnost mora biti lijepa
52. Annale: Prizivanje prošlosti

51. Annale: Nismo sretni
50. Annale: Nitko nije siguran
49. Annale: U počast baroku
48. Annale: Povratak ambasadora