Street art festival

Print

SAF 18 logo

Poziv umjetnicima za sudjelovanje na 18. Street art festivalu

 

Street art festival započeo je svoj umjetnički i turistički izričaj 2001. godine kao festival ulične umjetnosti koji svake godine u kolovozu okuplja pomno izabrane umjetnike te oživljava i boji porečke ulice i trgove. Street art festival otvorene je forme i uključuje sve oblike umjetničkog izraza, od glazbeno-scenskih nastupa i likovnih projekata do uličnih akrobacija i performansa.

Jedan je od glavnih ciljeva festivala, osim predstavljanja uvijek inovativnih i zanimljivih radova te razmjene iskustava i ugodnog druženja, zadržavanje kvalitete predstavljanja radova dajući svima priliku prikazivanja vlastitog svijeta ideja i njegovih proizvoda.

Umjetnici, koji djeluju na različitim područjima stvaralaštva, odabiru se prema kvaliteti i izražajnosti svoga izričaja, neovisno o prethodnom iskustvu i učenosti. Zainteresirani za sudjelovanje na festivalu mogu se prijavljivati tijekom cijele godine, no preporučuje se prijava u razdoblju trajanja natječaja netom pred odabir, a zatim i održavanje festivala.

Točke festivala zadivljuju, nasmijavaju, iznenađuju, ponekad i zbunjuju, no uvijek zajamčeno bude zanimanje sviju i sve zabavljaju. Tijekom Street art festivala svaka površina grada može postati pozornicom, svaka zgrada ili spomenik kulisom, a svaki slučajni prolaznik zainteresiranim promatračem, čak i sudjelovateljem, koji upija kreativnu igralačku atmosferu koja obuzima čitav grad.

Budite i vi dio urbane umjetnosti grada u najtoplijem i najživahnijem mjesecu u gradu, kao izvođač ili samo promatrač, no ne propustite pogledati što sve sprema ovogodišnji Street art festival!

 

 

 

17. Street art festival
15. Street art festival

14. Street art festival

 

INFO:

Pucko otvoreno  uciliste Porec
Narodni Trg br.1
52 440 Porec

kultura@poup.hr

tel. +385 52 887 21 8