Porečki delfini

Print

baćo

Dječja limena glazba "Porečki delfini", kasnije dječji puhački orkestar, započela je s radom davne 1992. godine pri Pučkom otvorenom učilištu Poreč. Članovi orkestra bila su djeca školskog uzrasta osnovne i srednje škole te studenti. Malobrojni, ali ambiciozni, mladi početnici upoznali su svoje prve note u učioničkim prostorima Učilišta. Polako, ali sigurno, poput delfina po kojima su dobili ime, zaronili su u glazbene vode. Mladi glazbenici učili su različite tehnike sviranja na instrumentima kao što su: flauta, klarinet, saksofon, truba, trombon, pozauna, tenor, tuba, udaraljke, gitara i bas gitara. Marljivo su uvježbavali partiture za orkestar i učili se zajedničkom muziciranju u orkestru. Iz godine u godinu povećavao se broj polaznika koji su pronašli veliko zadovoljstvo u druženju s glazbom i uživanju u zajedničkim instrumentalnim vježbama.

Već prve godine svog postojanja predstavili su se svojim repertoarom na nastupima pred porečkom publikom čime su zadobili simpatije svojih sugrađana i svesrdnu potporu Grada Poreča čime je njihov opstanak bio zajamčen. Malo pomalo orkestar je zauzeo svoje mjesto u kulturnom životu grada. Uslijedili su mnogobrojni nastupi, čak i preko 30 godišnje.

Glavna vizija Delfina jest pružiti mladima mogućnost korištenja slobodnog vremena baveći se glazbenom aktivnošću, družeći se, učestvovati na nastupima i koncertima u gradu Poreču povodom državnih praznika, na gradskim manifestacijama, nastupima po pozivu, ali isto tako obogatiti kulturnu ponudu grada Poreča, posebno u ljetnim mjesecima. Njihov glazbeni repertoar je pozamašan, od izvedbi nadahnutim evergrinima do poznatih melodija u kojima se isprepliću rock, latino ritmovi, sving i jazz. Današnji Delfini upisuju djecu uzrasta od 5. do 8. razreda

 

 

Želite li postati član Porečkih delfina?

Javite nam se!
052 887-216
e-mail: obrazovanje@poup.hr