U utorak, 10. travnja 2018. god. u Ministarstvu Turizma održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda,u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva".

archeos 03

Obrazovne institucije i strukovne udruge u suradnji sa zainteresiranim poslodavcima kroz ovaj su natječaj imale priliku prijaviti konkretne projekte usmjerene prema aktivaciji, edukaciji i zapošljavanju nezaposlenih osoba, osoba s invaliditetom, te osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine. Ukupno je zaprimljeno 67 projektnih prijava od kojih je njih 20 potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava primilo  financijsku potporu ukupne vrijednosti 31 milijun kuna.

archeos 04

Među odabranim prijaviteljima je i Pučko otvoreno učilište Poreč koje je za svoj projekt Start IN Kamp potpisalo Ugovor u vrijednosti od 1.108.799,24 kuna. Partneri na projektu su Udruga Top Kamping Kvalitete te Mini karavan servis d.o.o. odnosno Polidor Camping Park iz Funtane.

archeos 05

U sklopu projekta Start IN Kamp razviti će se i provesti novi program obrazovanja vođenja i održavanja kampova koji je prilagođen stvarnim potrebama tržišta rada i potrebama ranjivih skupina. Time će 40 nezaposlenih polaznika usvojiti odgovarajuće kompetencije za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva kako bi povećali  svoju zapošljivost.

archeos 06

Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar turizma Gari Cappelli i njegovi suradnici, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava te  nositelji odabranih projekata i njihovi partneri.

potpisivanje