Print

Vijesti /

Preuzmite pregled zbivanja za studeni i prosinac 2017.

Pučko otvoreno učilište Poreč
  • kn

Drage sugrađanke i sugrađani, još je jedno uspješno, toplo ljeto iza nas, bogato u raznovrsnoj ponudi zanimljivih programa u našem gradu i regiji. Ljetna životna vreva nudi nam obilje zabave, druženja, a povrh svega i posla. Nakon ljeta - naš se grad vrati nama. U miru polupraznih ulica rado susrećemo poznata lica. U tome razdoblju trebamo zabavu, drugačiju od ljetne, trebamo osobni rast i učenje, trebamo osjećaj kako i koliko pripadamo svome gradu i obitelji. Naravno da je dinamika mjeseci koji nam predstoje sasvim drugačija, ali ljudske potrebe uvijek su jednake.

Raduje nas, stoga, što Vam mi u Pučkom otvorenom učilištu Poreč možemo ponuditi ovako objedinjen i transparentan pregled zbivanja. Namjera nam je da Vam predstavimo svoje programe i aktivnosti koje planiramo do kraja ove kalendarske godine. Pored toga predstavljamo i programe koje su udruge, ustanove i organizacije našega grada pripremile za svoje sugrađane, a izvode se u prostorima naše ustanove. Posebno bih, i rado, istaknula činjenicu da su nam dva projekta, financirana iz EU fondova, službeno odobrena: I-Archeo.S. i Start IN kamp.

Ponosni smo što Vam kroz studeni i prosinac možemo ponuditi raznolik i sadržajan program. U našim galerijama imat ćete mogućnost vidjeti pet izložbi različitog sadržaja i karaktera. U kazalištu se do kraja godine nude još tri kazališne predstave.

Crvenkapica, u izvedbi Teatra Naranča, pokušaj je da nedjeljom otvorimo djeci kazalište i tom Vas prilikom pozivamo da uživate u tom zajedničkom, obiteljskom doživljaju. Naravno da u našem kinoprogramu uvijek možete naći nešto po svome ukusu, a u ponudi tečajeva i obrazovanju odraslih - pronaći sebe. Veseli me i ovdje istaknuti jednu novinu - nedjeljnu filmsku projekciju u prosincu, za naše najmlađe.

Pozivamo Vas, ovom prigodom, da svečanost dodjele Nagrade svetog Maura uveličate svojim dolaskom i obogatite trenutak u kojem javno pohvaljujemo zaslužnu osobu za njezino/njegovo kulturno djelovanje u zajednici ili djelovanje u drugim područjima kojima se naša ustanova bavi.

I, naravno, već tradicionalno u našem kazalištu ugošćujemo izvođače duhovne glazbe pa očekujemo da ćemo i ove godine zajedno ući u božićno raspoloženje uz gospel.

Sve to, ali i više, očekuje Vas u Pučkom otvorenom učilištu Poreč, raskriljujemo Vam svoja vrata, otvaramo se! Ljepota je uvijek u malim životnim trenucima, provedimo ih zajedno!

Želim Vam sretne božićne i novogodišnje blagdane i uspješnu novu 2018. godinu!

Snježana Radetić
ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč

pregled zbivanja studeni prosinac naslovnica