preglednik 3

 

Drage sugrađanke i sugrađani,
divno je ljeto pred nama, bit će vruće, raznobojno, mnogoljudno i vrlo zabavno. Pučko otvoreno učilište Poreč rado će tome pridonijeti. Namjera nam je da na jednome mjestu imate mogućnost zaviriti u programe naše Ustanove, organizirati se i zabaviti, osjećati se dijelom ljetne vreve i radosti. Uredili smo, stoga, ljetno izdanje našega Preglednika, možete sjediti u svome najudobnijem kućnom naslonjaču i planirati zabavu i izlaske. Jednostavno je uz Preglednik zbivanja!

Budući da svi naši kulturni programi imaju dugu tradiciju, ovo će ljeto biti programski bogato i raznoliko. Ljeto donosi priliku da u našem gradu možemo svjedočiti vrhunskim izvedbama klasične glazbe. Budite s nama petkom, tijekom 57. koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici. Vjerujem da, pored svih vrhunskih izvođača, smijem ovdje posebno istaknuti Henschel quartet, jedno od najvećih imena na svjetskoj razini. Moći ćete uživati u njihovoj izvedbi u drugoj polovici srpnja.

Ove se godine 23. Jazz u lapidariju otvara na Trgu slobode pravom glazbenom poslasticom, a krajem srpnja nastupit će, unutar festivala, Tamara Obrovac Transhistria ensemble, osebujna i svestrana osobnost hrvatske glazbene scene. Bit će raznoliko, vrlo dinamično džez-ljeto, dođite i jamajte s nama!
Početkom kolovoza otvara se 58. Annale, skupna izložba suvremene umjetnosti. Više o Annalu možete pročitati u Pregledniku, a ja koristim priliku istaknuti da u Hrvatskoj nitko nema takvo što kao Poreč i zahvaliti svima koji su tu tradiciju očuvali kroz vrijeme. Velika je odgovornost našega vremena da budućnosti preda Annale, čuvajući njegov značaj i izuzetnost.

I ove godine u drugoj polovici kolovoza možemo očekivati da na našim ulicama i trgovima ožive umjetničke ulične izvedbe. 18. Street art Poreč dovest će brojne ulične umjetnike, raspršit će se diljem grada i zabavljati nas na rivi, na tržnici, na ulicama... možda ove godine, kroz devet dana, otkrijemo neki novi izvedbeni prostor!

Posebno me veseli što mogu najaviti koncerte Porečkih delfina subotama izjutra tijekom srpnja i kolovoza na Trgu slobode. Kad na trgu sviraju Delfini, uvijek se okupimo, podržavamo ih razdragano, jer su to naša djeca.

Naše galerije bit će otvorene za sve znatiželjnike i ljubitelje likovne umjetnosti, ali nas uvijek najviše veseli kad u naše prostore i na naše programe dođete vi, naši sugrađani. Zajednički stvaramo i održavamo kulturu življenja u Poreču!

Snježana Radetić,
ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč

 

Preuzmite preglednik