Pučko otvoreno učilište Poreč, partner na EU projektu I-Archeo.S, sudjelovalo je prošli tjedan na radnom sastanku u regiji Abruzzo. Sastanak svih hrvatskih i talijanskih partnera - Grada Crikvenice, Grada Pazina, nositelja projekta Teatro Pubblico Pugliese, Marche Teatra i domaćina regije Abruzzo te našeg Učilišta - protekao je u znaku razmjene iskustava i znanja, a poseban naglasak ovoga je puta bio na uključivanju dionika iz javnog i privatnog sektora u projekt I-Archeo.S.

sastanak

Nakon sastanka projektnih partnera, u Pescari su održani dvodnevni sastanci s dionicima (tzv. Awareness Raising Lab) koji će se projektu pridružiti kroz turističko-kulturni klaster regije Abruzzo, dok je u L'Aquili na konferenciji za medije projekt predstavljen javnosti. Tom je prilikom Lino Manosperta, na čelu apulijskog Teatra, nositelja projekta, istaknuo da klaster, kao autonomno tijelo, treba biti u mogućnosti provoditi rezultate projekta u periodu od pet godina, dok će se putem tematskih itinerara uključeni teritoriji osnažiti kroz svoje specifičnosti. Posjetiteljima projektnih teritorija tako će se ponuditi autentično iskustvo. Tematski itinerari, s naglaskom na manje gradove, podsjetio je Manosperta, bit će prezentirani kroz niz završnih događaja, a turistički će ih operatori zatim moći uvrstiti u svoju ponudu.

Pred nama je porečki Awareness Raising Lab, odnosno radionica za dionike, koja će se održati od 31. svibnja do 1. lipnja u Poreču. Svi zainteresirani još uvijek su pozvani uključiti se u projekt. Javni poziv može se pronaći na ovoj poveznici.

 

I-ARCHEO.S. - INTEGRATED SYSTEM OF THE NATURAL AND CULTURAL HERITAGE AND CULTURAL ACTIVITIES, projekt je financiran u okviru Europskog programa za prekograničnu suradnju 2014-2020 Interreg V-A Italija-Hrvatska. Ukupna vrijednost projekta je 1.176.243,00 €, od čega je 999.806,55 € financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Pučko otvoreno učilište Poreč kao projektni partner PP4 sudjeluje u ukupnom iznosu od 150.675,00 EUR. Glavni cilj Projekta je izgraditi integrirani sustav usluga za valorizaciju prirodne i kulturne baštine te održivi gospodarski razvoj. Projekt traje 18 mjeseci, od 1.1.2018. do 30.6.2019.

logo