Pučko otvoreno učilište Poreč, partner na projektu I-ARCHEO.S. - INTEGRATED SYSTEM OF THE NATURAL AND CULTURAL HERITAGE AND CULTURAL ACTIVITIES, financiranom u okviru Europskog programa za prekograničnu suradnju 2014-2020 Interreg V-A Italija-Hrvatska objavljuje


 
JAVNI POZIV
DIONICIMA ZA USPOSTAVU INTEGRIRANOG SUSTAVA USLUGA ZA VALORIZACIJU PRIRODNE I KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA I-ARCHEO.S
 

Tekst Javnog poziva preuzmite ovdje.

Prijavnicu je potrebno ispuniti i donijeti na radionicu u srpnju ili skeniranu poslati na mail david.belas@poup.hr. Rok za prijavu produžen je do 20. srpnja.

Radionica za dionike održat će se u Poreču od 18. do 20. srpnja.
 
 

 

SAZNAJTE VIŠE O PROJEKTU
 
I-Archeo.S, EU projekt vrijedan više od milijun i sto tisuća eura, povezuje šest hrvatskih i talijanskih partnera, od kojih je jedan Pučko otvoreno učilište Poreč. Tijekom ove i iduće godine radit ćemo na valorizaciji prirodne i kulturne baštine te održivom gospodarskom razvoju, a prvi će rezultati biti predstavljeni već nagodinu. Pridružite nam se jer spremamo nešto novo i kvalitetno!
 
Što radimo?

Uz pomoć angažiranih stručnjaka iz područja kreativne ekonomije, teritorijalnog marketinga, održivog turizma i sociologije, razvijamo integrirani sustav usluga za valorizaciju baštine i održivi gospodarski razvoj.
 
Drugim riječima, povezujemo javni i privatni sektor uspostavljanjem klastera, razmišljamo izvan okvira turističke sezone, a prirodnu i kulturnu baštinu činimo okosnicom zajedničkog razvoja na zadovoljstvo svih uključenih dionika.
 
Edukativni itinerari i mobilna aplikacija
 
Pored dionika, lokalna će zajednica, kao i njezini gosti, izvan sezone dobiti konkretan kulturno-turistički proizvod, takozvane edukativne itinerare, koji će povezati specifična lokalna obilježja i vrijednosti u održivu i smislenu cjelinu.

Također, svih šest partnera svoje će edukativne itinerare objediniti u mobilnoj aplikaciji, čiji će sadržaji biti prilagođeni i osobama s invaliditetom.  
 
Kako se osmišljava edukativni itinerar?
 
Identitet svakog uključenog područja ono je što predstavlja njegovu vrijednost, a specifičnosti na svim mogućim razinama bogatstvo koje čeka biti artikulirano i podijeljeno s drugima.
 
Bilo da se radi o istarskoj glazbenoj ljestvici, porečkom mozaiku ili odlasku na tržnicu po lokalne proizvode, gost će pomoću alata razvijenih u sklopu projekta moći lakše uploviti u kulturu i svakodnevicu zajednice koju posjećuje i u koju se, naposljetku, rado vraća ako u njoj pronađe svoj dom daleko od doma.
 
Tko se može uključiti?
 
Svi zainteresirani dionici iz sektora održivog turizma, upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom, poljoprivredno-prehrambenog sektora te različiti obrti.
 
Radujemo se budućoj suradnji!


Javni poziv otvoren je do 20. srpnja 2018.

Tekst Javnog poziva i Prijavnicu preuzmite na poveznicama:

Javni poziv
Prijavnica


logo