IMGP4343.jpg

Pučko otvoreno učilište Poreč ponovno nudi priliku svim umjetničkim dušama izraziti svoje glazbeno, scensko, plesno, likovno i drugo stvaralaštvo na 18. Street art festivalu, koji će se održati od 22. do 30. kolovoza 2018., te dodatno razigrati grad kao dio Poreč Open Air Festivala.

Cijeli je grad pozornica, a svi su prolaznici bitan dio šarolikog i sveprožimajućeg festivala ulične umjetnosti. Izvođači u najtoplijem i najživahnijem ljetnom mjesecu zabavljaju, nasmijavaju i začuđuju prolaznike, ali ih potiču na širenje vlastitih spoznajnih i umjetničkih okvira.

Umjetnici po zanimanju, pozivu ili hobiju imaju mogućnost obogatiti grad uvijek novim i zabavnim, ali ponajprije idejno i izvedbeno kvalitetnim sadržajem. Neovisno o prethodnom iskustvu i učenosti, svoj kreativan i inovativan program mogu prikazati i podijeliti svi željni izražavanja svog svijeta ideja.

Umjetnici se na natječaj mogu prijavljivati tijekom cijele godine, no preporučuje se prijava upravo u ovome razdoblju neposredno prije odabira, do 15. lipnja 2018. i na adresu elektronske pošte kultura@poup.hr s napomenom u predmetu poruke: 18. Street art festival. Radi lakšeg postupka prijave, mole se zainteresirani da koriste priložen prijavni obrazac koji se nalazi ispod teksta. Učilište zadržava pravo poziva te odabir vrši prema realnim mogućnostima. Izvođači će o rezultatima odabira biti obaviješteni najkasnije do 10. srpnja 2018.

Festival još od 2001. uspješno oživljava, pokreće i boji porečku jezgru, a umjetnici željni sudjelovanja svoj program mogu prezentirati sukladno predloženim lokacijama, poput gradske tržnice, glavnog Trga slobode, šetališta Lungomare, Trga Matije Gupca i kafića Lapidarium. Prema želji, potrebi i ideji posebno će se uzimati u obzir prijedlozi ostalih manje poznatih i izloženih gradskih prostora, no utoliko zanimljivijih i šarolikijih igralačkih scena, poput autobusnog kolodvora ili šetališta Viale.

Pjevači, plesači, glumci, slikari, akrobati, žongleri... Odvažite se, izrazite se, oslobodite svoju umjetnost u izljevu ideja, igre i osjećaja! Grad vas željno iščekuje.

 

 

PRIJAVNICA