Print

Koncerti / petak, 10.11.2017.

Mangroove

Caffe bar Corner
  • 22:00
  • 0 kn

Mangroove su Željka Veverec i Toni Starešinić, kreativni tandem koji se sa trećim albumom "Sami" objavljenim krajem 2015. potvrdio na sceni kao jedan od najkvalitetnjih pop sastava. Glazbenu kvalitetu Mangroovea još su u njegovim ranim početcima prepoznali i HGU i Društvo Hrvatskih Skladatelja dodijelivši mu 2006. godine prvu nagradu na glazbenom Talent festivalu. Sa producentom Samirom Kadribašićem (Jinx, Headoneast) snimili su dva albuma, prvijenac "Svijet za nas" (2009.) i njegov nastavak "Put na mjesec"(2012.) koji im je osim odličnih kritika osigurao i prvu Porinovsku nominaciju za najbolji album klupske glazbe. Isti su uspjeh ponovio je i treći album "Sami" kojeg su snimili u suradnji sa poznatim producentom Zvonimirom Dusperom (Mayales, Cubismo, Eddy & Dus). Album je iznjedrio i hit pjesmu "Pokušaj" s kojom su na scenu vratili legendarnog Dadu Topića.
Trenutno u studiju pripremaju četvrti album kojeg će objaviti za Aquarius records. Na novom albumu i dalje su vjerni sebi i glazbenom istraživanju pa su se na Ljeto bez nas poigrali klupskom elektrikom, na Tvoja klasičnim glazbalima, a najnoviji singl Sanjala sam ljubav koji trenutno osvaja radijske top liste odušeljava plesnim funk ritmom i melodijom koja priziva glazbene festivale s kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća čije su pozornice osvajale današnje dive Gabi Novak, Josipa Lisac i Radojka Šverko koje sad slave 50 godina karijere.

Željka i Toni su kroz svoju glazbu uspjeli ostvariti suradnje sa nekim od najboljih domaćih glazbenika pa su tako svoj trag u njihovim pjesmama ostavili i Tedi Spalato, Igor Geržina, Nikola Marjanović, Viktor Lipić, Janko Novoselić, Zvonimir Šestak, Goran Delač, Mario Penton Hernandez, Andrej Jakuš i mnogi drugi. Napisali su i hit pjesmu Tebi putujem koji izvode Chui i Josipa Lisac. Danas Željka i Toni sa Mangrooveom plove domaćom glazbenom scenom već desetak godina, s Mangrooveom su napisali prve pjesme, s Mangrooveom su odsvirali prve koncerte. Mangroove ih je odveo na glazbeno putovanje kroz soul, jazz, funk, pop, elektroniku, putovanje koje i danas traje i tko zna gdje će ih odvesti.

Diskografija:
2008. T-mobile Božićna kompilacija - obrade "Čuješ li me jel ti drago", " Something to talk about"
2009. "Svijet za nas" prvi studijski album
2009. Sladica vol.4. soul funk kompilacija (Slovenija) - singl " Vrijeme"
2010. Shop In Magazin - soul cafe kompilacija - singl "Vrijeme"
2011. Ritam & Rif - Mala antologija hrvatskog pjesništva vol.1. - "Djetinjaste Sobe" (Mangroove & Dorta Jagić)
2012. "Put na mjesec" drugi studijski album013. Sladica vol.7. soul funk kompilacija (Slovenija) - singl "Blizu"
2015. "Sami" treći studijski album
2016. "Karlovačko RockOff" kompilacija - singl "Tvoja"