Print

Kino / četvrtak, 9.11.2017.

OFF PROGRAM - LJUBAV IMA 4 OKA, A OPET JE SLIPA

Kino Poreč
  • 18:00
  • 0 kn

+ druženje nakon filma s autorima i akterima / foaje kina

ulaz besplatan

Projekt "Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa" realiziran je u sklopu projekta zavičajne nastave Istarske županije, a sama ideja javila se na aktivu povijesti, geografije, likovne i glazbene umjetnosti.

Učenici Srednje Škole Mate Balote su 12. svibnja na Festivalu zavičajnosti u Pazinu predstavljali projekt "Ljubav ima 4 oka, a opet je slipa".
Učenici svih smjerova Srednje škole Mate Balote Poreč marljivo su radili kroz cijelu školsku godinu, podijeljeni u sekcije pratili su upute mentora i stvorili kvalitetan rad.

Na samom početku radila je istraživačka grupa koja je analizirala raznu literaturu, posjećivala knjižnice i poslušala korisna predavanja. Sva svoja saznanja uokvirili su u knjižici koja se tiskala prije same smotre.

U projektu nije nedostajalo ni kreativnosti, mnoge su učenice sašile vjenčanice različitih razdoblja te uz mentorice organizirale modnu reviju gradom. Osim samih učenica druženje u posebnom ruhu rekonstruirane svadbene mode oduševilo je mještane i prolaznike.

Projekt su porečki učenici provodili u Domu za starije i nemoćne Poreč i u privatnim domovima starijih sugrađana, gdje su kroz sjećanja i osobna iskustva bilježili svadbene običaje i ceremonije vjenčanja u prošlosti, kako u Poreču tako i u okolici.
Učenici i mentori posjetili su kazivače s ruralnog i urbanog područja Poreštine i Pazinštine, koji su im pričali o narodnim pjesmama, modi, svadbenim običajima, zarukama i općenitoj slici Istre na prijelazu stoljeća.

Učenici Matija Vekić i Andrej Milkić autori su dokumentarca, marljivo su na terenu prikupljali vrijedan materijal i montirali 16 minutni film s detaljima Poreštine i pričama kazivača.

rezervacija ulaznica banner

 

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu vršiti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.
Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

 

Cjenik:

Redovni kino program: 25,00kn
Marketinške / dobrotvorne akcije: 20,00 kn
Umirovljenici: 15,00 kn (uz predočenje potvrde o mirovini i osobne)
Studenti: 15,00 kn (uz predočenje indexa i osobne)
Festivali: 15,00 kn
Djeca ispod 7 godina: 15,00 kn
Osobe sa invaliditetom / pratitelji osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica: 15,00 kn
Organizirane školske matineje: 10,00 kn
Rođendanski popusti za djecu i mlade do 25 godina, grupe do 10 osoba: - 50% od ukupnog iznosa
Osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica: besplatno

Legenda kategorizacije filmova

 

kategorija-12.png

Kategorija "12" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

 

kategorija-15.png

Kategorija "15" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

 

kategorija-18.png
Kategorija "18" označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.