Print

Kino / srijeda, 24.10.2018.

ISTRIANA JONES

Kino Poreč
  • 17:30
  • 15 kn

ŽANR: dokumentarni
TRAJANJE: 25
IZVORNO IME: ISTRIANA JONES, PUTOPISNI SERIJAL
REDATELJ:

SADRŽAJ: Koncepcija cijelog serijala osmišljena je temeljem lika Istriana Jonesa, koji je glavni junak, istraživač i voditelj. Zamišljen je uz dozu autoironije, na što ukazuje i njegovo ime. Istriana Jones je djelomice osmišljen autobiografski. On je sredovječni muškarac i istraživač, koji obilaskom terena pronalazi dokaze, arheološke ostatke i primjere koji gledateljima otkrivaju i predočuju daleku prošlost na području Istre. Svaka će epizoda sadržvati široj javnosti, a nekad i znanstvenoj zajednici nepoznato otkriće, do kojeg sam došao u svojim istraživanjima. S druge strane, Istriana nam se pomalo predstavlja antijunakom, razbijajući klišeje naučno-popularnih serijala i drukčiji je od većine likova koje vidimo u sličnim serijalima, gdje je sve češći trend spretnih, fizički pristalih i vrlo stručnih likova koji gledateljima ostavljaju dojam da se nalaze pred nečim dramatičnim ili u neprekidnoj opasnosti. Serija od osam epizoda zamišljena je u formi putopisa, gdje Istriana Jones iz epizode u epizodu obilazi lokacije u Istri vezane za povijesnu temu koju u toj epizodi obrađuje. U tu svrhu se služi prolaskom Istriana Jonesa kroz atraktivne pejzaže snimane na raznolik način koristeći sve kadrove, usputnim pričama, humorom najčešće u vidu autoironije ili duhovite animacije, te animacijom u funkciji rekonstrukcije povijesnih spomenika kako bi ih gledatelji bolje doživjeli. Cijelu seriju prati prepoznatljiva autorska glazba.

rezervacija ulaznica banner

 

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu vršiti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.
Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

 

Cjenik:

Redovni kino program: 25,00kn
Marketinške / dobrotvorne akcije: 20,00 kn
Umirovljenici: 15,00 kn (uz predočenje potvrde o mirovini i osobne)
Studenti: 15,00 kn (uz predočenje indexa i osobne)
Festivali: 15,00 kn
Djeca ispod 7 godina: 15,00 kn
Osobe sa invaliditetom / pratitelji osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica: 15,00 kn
Organizirane školske matineje: 10,00 kn
Rođendanski popusti za djecu i mlade do 25 godina, grupe do 10 osoba: - 50% od ukupnog iznosa
Osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica: besplatno

Legenda kategorizacije filmova

 

kategorija-12.png

Kategorija "12" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

 

kategorija-15.png

Kategorija "15" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

 

kategorija-18.png
Kategorija "18" označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.