Print

Kino / utorak, 7.11.2017.

SCREAM FOR ME SARAJEVO

Kino Poreč
  • 18:00
  • 25 kn

+ druženje nakon filma sscenaristom Jasenkom Pašićem, moderator Đelo Hadžiselimović / foaje kina

/ kinodvorana POUP-a

cijena ulaznice: 25kn
zemlja: BIH
scenarij: Jasenko Pašić
trajanje:  95 minuta


U opkoljenom Sarajevu 13.12.1994. godine, dok je nad njim konstantno pljuštala kiša granata i snajperskih metaka, u sali BKC-a (Bosanski kulturni centar), održan je koncert Brucea Dickinsona uz pratnju Alexa Elena i Chrisa Dalea. Samo mjesto održavanja koncerta najavljeno je svega nekoliko sati prije koncerta, putem plakata i radija, što je bilo više nego dovoljno da koncertna dvorana kapaciteta 350 ljudi bude popunjena. Dokumentarcu smještenom u ratno Sarajevo, Scream for Me Sarajevo, nije cilj baviti se ratom, otvarati rane, birati strane i prebrojavati žrtve, nego predstaviti priču o životu mladih što su odrastali u ranim devedesetima, u gradu koji je doživio najdužu opsadu u povijesti modernog ratovanja. Scenarist  Jasenko Pašić i redatelj Tarik Hodžić izlažu nam svjedočanstva o "normalnom životu" tinejdžera, koja je danas gotovo nemoguće razumjeti i prihvatiti kao nešto racionalno, pritom servirajući i dio povijesti britanskog velikana heavy metal glazbe Brucea Dickinsona.

Jasenko Pašić rođen je u Sarajevu 11.12.1983. godine. U Sarajevu je završio gimnaziju, a na Akademiji scenskih umjetnosti   diplomirao je 2007. godine u klasi profesora Izudina Bajrovića. Kazališni angažman započinje u Narodnom pozorištu, a surađuje s režiserima Dinom Mustafićem na predstavi "Sakati Billy" i Harisom Pašovićem na predstavama "Hamlet" i "Faust" u produkciji East-West Centra. Filmski debi ostvario je u filmu Rudolfa Schweigera "Sniper Valley".

rezervacija ulaznica banner

 

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu vršiti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.
Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

 

Cjenik:

Redovni kino program: 25,00kn
Marketinške / dobrotvorne akcije: 20,00 kn
Umirovljenici: 15,00 kn (uz predočenje potvrde o mirovini i osobne)
Studenti: 15,00 kn (uz predočenje indexa i osobne)
Festivali: 15,00 kn
Djeca ispod 7 godina: 15,00 kn
Osobe sa invaliditetom / pratitelji osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica: 15,00 kn
Organizirane školske matineje: 10,00 kn
Rođendanski popusti za djecu i mlade do 25 godina, grupe do 10 osoba: - 50% od ukupnog iznosa
Osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica: besplatno

Legenda kategorizacije filmova

 

kategorija-12.png

Kategorija "12" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

 

kategorija-15.png

Kategorija "15" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

 

kategorija-18.png
Kategorija "18" označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.