Print

Kino / petak, 10.11.2017.

DOM

Kino Poreč
  • 18:45
  • 15 kn

Home, 2017.
/ kinodvorana POUP-a

+ nakon filma druženje s redateljem  filma "DOM" Zdenkom Juriljom, moderator Đelo Hadžiselimović / foaje kina

cijena ulaznice: 15kn
zemlja: Hrvatska, BIH
režija: Zdenko Jurilj
trajanje: 40 minuta

Svaki četvrti zaposleni i svaki deveti radno aktivni stanovnik u Hrvatskoj ima blokirani bankovni račun bez sudskog procesa. Sudske presude donijete su bez suglasnosti samog građanina, a oni često nisu ni upoznati o razlozima ili rješenju blokade. Kad zakaže sustav, kad se građanin više nema kome obratiti i kad ga beskropulozna administracija izbacuje iz kuće ili stana, tada u pomoć stižu mladi aktivisti koji svojim tijelima sprječavaju provedbu deložacija. Film kamerama s lica mjesta evidentira mučne scene u kojima kordoni specijalne policije silom odvlače mlade, starce, žene, djecu... čija je jedina želja ostati živjeti u svojem jedinom domu.

Zdenko Jurilj rođen je 1972. godine u Širokom Brijegu, studirao povijest, novinarstvo... ali se na kraju obreo u svijetu sedme umjetnosti. Iza sebe ima dugi reporterski staž, u kojem je pratio rasplet situacije na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Jugoistočne Europe - od ratnih sukoba u BiH, Hrvatskoj, zračnih napada NATO-a na Srbiju, Crnu Goru, sudskih procesa u Haagu pa sve do stvaranje novih država u regiji. Već nekoliko godina radi u produkciji "Kadar" iz Širokog Brijega, kao scenarist i redatelj. Njegovi dokumentarni filmovi igrali su na nekoliko relevantnih međunarodnih festivala.

rezervacija ulaznica banner

 

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu vršiti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.
Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

 

Cjenik:

Redovni kino program: 25,00kn
Marketinške / dobrotvorne akcije: 20,00 kn
Umirovljenici: 15,00 kn (uz predočenje potvrde o mirovini i osobne)
Studenti: 15,00 kn (uz predočenje indexa i osobne)
Festivali: 15,00 kn
Djeca ispod 7 godina: 15,00 kn
Osobe sa invaliditetom / pratitelji osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica: 15,00 kn
Organizirane školske matineje: 10,00 kn
Rođendanski popusti za djecu i mlade do 25 godina, grupe do 10 osoba: - 50% od ukupnog iznosa
Osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica: besplatno

Legenda kategorizacije filmova

 

kategorija-12.png

Kategorija "12" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

 

kategorija-15.png

Kategorija "15" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

 

kategorija-18.png
Kategorija "18" označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.