Print

Kino / petak, 10.11.2017.

DEMOKRACIJA

Kino Poreč
  • 20:15
  • 25 kn

/ kinodvorana POUP-a

cijena ulaznice: 25kn
zemlja: Njemačka / Francuska
režija: David Bernet
trajanje: 100 minuta

Digitalizacija je promijenila društvo. Podaci su postali nova nafta, a zaštita podataka nova kontrola onečišćenja okoliša. Europarlamentarac Jan Philipp Albrecht i povjerenica Europske unije Viviane Reding pokušavaju naizgled nemoguće: usprotiviti se nemilosrdnom aparatu političke moći, gdje se često prepleću intrige, uspjesi i neuspjesi. Ovaj autorski dokumentarac raskrinkava zakonodavni milje Europske unije iznutra, u dojmljivoj priči o skupini političara koji pokušavaju zaštititi društvo današnjice od utjecaja Velikog podatka i masovnog nadzora.

David Bernet odrastao je u Švicarskoj, a živi u Njemačkoj, gdje piše scenarije, režira i producira dokumentarne filmove. Nakon studija komparativne književnosti i književne  teorije i filozofije u Beču i Berlinu 1995., počeo je raditi kao novinar na radiju i u tiskanim medijima, a zatim kao istraživač i scenarist dokumentaraca te na kraju kao redatelj vlastitih projekata. Njegov film iz 2011. Raising Resistance, o borbi paragvajskih campesinosa, ruralnih poljoprivrednika, protiv sve agresivnije ekspanzije genetički modificiranih usjeva soje, osvojio je brojne nagrade, uključujući nagradu za najbolji švicarski film 2011. na Filmskom festivalu u Nyonu, njemačku Nature Film Award 2012., njemačku Nagradu za okoliš i održivost 2012., Zlatnog leptira 2012. te nagradu za najboljeg redatelja na Non-Fiction Awards 2013.

rezervacija ulaznica banner

 

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu vršiti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.
Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

 

Cjenik:

Redovni kino program: 25,00kn
Marketinške / dobrotvorne akcije: 20,00 kn
Umirovljenici: 15,00 kn (uz predočenje potvrde o mirovini i osobne)
Studenti: 15,00 kn (uz predočenje indexa i osobne)
Festivali: 15,00 kn
Djeca ispod 7 godina: 15,00 kn
Osobe sa invaliditetom / pratitelji osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica: 15,00 kn
Organizirane školske matineje: 10,00 kn
Rođendanski popusti za djecu i mlade do 25 godina, grupe do 10 osoba: - 50% od ukupnog iznosa
Osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica: besplatno

Legenda kategorizacije filmova

 

kategorija-12.png

Kategorija "12" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

 

kategorija-15.png

Kategorija "15" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

 

kategorija-18.png
Kategorija "18" označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.